2020-07-07 882 浏览
成个下昼系旺角行街,行到夜晚超级肚饿!经过白布街既时候 见到「为食仔」一个好生动既招牌!「无上限 怒食!卜卜蚬」谂都唔谂即刻行入去食! 汤底方面,由于我同朋友都唔食得辣,所以就拣咗完味既卜卜蚬,无去试18禁既汤,不过食得辣既朋友就可以试下,仲有分四只辣度,迎合不同辣友既所需要!咁一开始就系食晒啲蚬先,等几分钟就有得食,啲蚬肉劲鲜甜,就算唔点酱料已经好鲜味!食左第一只已经停唔到手!最重要既系咁多蚬肉竟然系得一两只有少少沙,算系唔错既水准。食完啲蚬之后就叫下其他野食,由于我地只系得两个人食,所以份量都唔系话好多,我地就order左一碟细碟既安格斯牛肉片同埋黑豚肉片。两碟肉类都好有光泽,食落去都唔会好韧,都有好重既牛肉味,所以好快都清晒啲肉类。之后仲有order其他既材料,例如蔬菜类既粟米、生菜同埋薯仔片,全部都好新鲜,价钱都尚算合理,同埋啲肉类一齐食就最好!好多丸类都好想食,最后叫左手打墨鱼丸,咬落口超弹牙,入面仲有少量咸蛋黄,同墨鱼肉夹得唔错。 饮品方面都有好多种类既选择,除左汽水之外,我哋仲叫左一啲比较清淡既野饮,例如椰子水同埋柑咭柠檬,黎解除下一啲来自肉类既肥腻感。炸鱼片本身系一个佐

饮品方面都有好多种类既选择,除左汽水之外,我哋仲叫左一啲比较清淡既野饮,例如椰子水同埋柑咭柠檬,黎解除下一啲来自肉类既肥腻感。炸鱼片本身系一个佐酒小食,但系我地无叫酒,所以当埋系一个火锅食材。