2024-11-03 1033 浏览
由于心血来潮想食印度野,揾左间系尖沙咀就就地脚去食个饭 。食印度野原来唔驶下下去重庆大厦🤣原来都有间坐落舒服同感觉企理既印度餐厅👍🏻KHATTE MEETHE ALOO $75先叫左个前菜,佢系焗薯仔黎,捞咗啲洋葱,红石榴,辣味花生,仲有d 脆脆添 。食落口真系好开胃,会食到酸酸辣辣既味道,薯仔焗到好软身仲有咬口,连埋花生同脆脆一齐食绝配 。辣味岩岩好唔会太辣🔥岩晒香港人口味CRISPY VEGETABLE $95睇落好似平时食开既咕噜肉,食落都真系有少少似,但变左印度版🤣佢系炸左个粉浆包左d 小粟米芯🌽 同西兰花🥦咬落少少软糯感,口感特别👍🏻而且都算系健康,都好岩食素人士 。MALAI PANEER TIKKA $115另一样叫左Cottage cheese, 感觉食落好似豆腐既质地,再配合埋佢个有薄荷酱汁,好清新好fresh,唔会觉得系食紧cheese 。TAKA TAK MUSHROOM & KULCHA ($105 & $49)最后一样,亦都系全晚最喜爱的一样🥰比起平时只系一块饼,呢度既饼仲加左洋葱系入面,食落口感更加丰富,更加好味添 。另外配埋个咖喱磨菇,劲出色👍🏻咖喱辣度岩

KHATTE MEETHE ALOO $75
CRISPY VEGETABLE $95
MALAI PANEER TIKKA $115
最后一样,亦都系全晚最喜爱的一样🥰比起平时只系一块饼,呢度既饼仲加左洋葱系入面,食落口感更加丰富,更加好味添 。另外配埋个咖喱磨菇,劲出色👍🏻咖喱辣度岩岩好,简直想叫多个白饭黎送饭,可惜已经饱左😌
另外仲叫左2杯饮品 Mango Lassi ($59) 同 Pistachio Milkshake($65)杯芒果加入左香草,饮落味道特别同清新,而另一杯开心果milkshake 就重开心果味,仲有球开心果雪糕添👍🏻
餐厅环境唔错,而且系位置于尖咀商厦,无重庆大厦果边咁杂 。眼见都有7成印度人都帮衬,证明佢地食物质素连当地人都欣赏 。想食印度🇮🇳野既可以考虑呢度试下,都系一个唔错既选择👍🏻
📍 Kailash Parbat
尖沙咀宝勒巷3号万事昌广场3楼302室

#hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfoodstagram #hkfoodblogger #food #foodstagram #foodblogger #instafoodie #foodporn #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅游 #香港必喝 #香港好去处 #假日好去处 #揾食好去处 #尖沙咀揾食 #尖沙咀美食 #印度菜 #印度
2024-10-28