2018-03-09
呢日同两个朋友谂住去佐敦揾食,去到澳牛果边发觉条队超长,见到隔离呢间龙凤祥饺子馆,都坐满晒人,几吸引,我自己本身又好钟意食饺子嘅,就决定入去试下啦。铺面唔大,得十几个位咁~我哋每人叫咗个面,再加咗饺子share~家乡红烧肉拌面($50)呢个系朋友叫嘅家乡红烧肉拌面。啲肉煮得好入味同埋好腍,正再配埋下面嘅面。不过虽然最底有啲汁,但好似唔系好够,有啲淡味,要自己加豉油先有返啲味。京式炸酱拌面($40)呢个系我嘅京式炸酱拌面,好好味!唔同上面嘅拌面,呢个系靠啲炸酱嚟攞味。而因为有好多炸酱,所以够晒味~仲要有好新鲜嘅青瓜,夹埋一齐食好有口感~将力推荐呀!!之后就讲下饺子啦~呢到叫嘢食嘅配搭都几多!可以叫5只较+汤面;可以叫10只净饺;可以叫嘢食追加5只净饺。仲有煎饺可以拣添!我哋就叫咗10只净饺,想食埋煎饺,就追加咗5只煎饺~白菜猪肉饺子(净饺)($42)一路食嘅时候都见到餐厅嘅职员喺后面不断包不断包,所以好似真系食紧啲新鲜出炉嘅饺子咁!每粒饺子都好大粒、饱满,个皮有少少少少厚,但都无乜问题~入面嘅肉好少肥猪肉,正同埋系真材实料有好多白菜!追加 韭菜猪肉 煎饺 5 只($32)因为想试埋煎饺,
铺面唔大,得十几个位咁~
我哋每人叫咗个面,再加咗饺子share~
呢个系朋友叫嘅家乡红烧肉拌面。
啲肉煮得好入味同埋好腍,正
京式炸酱拌面($40)
呢个系我嘅京式炸酱拌面,好好味!
仲要有好新鲜嘅青瓜,夹埋一齐食好有口感~
将力推荐呀!!
之后就讲下饺子啦~
呢到叫嘢食嘅配搭都几多!
我哋就叫咗10只净饺,想食埋煎饺,就追加咗5只煎饺~
每粒饺子都好大粒、饱满,个皮有少少少少厚,但都无乜问题~
入面嘅肉好少肥猪肉,正
同埋系真材实料有好多白菜!
因为想试埋煎饺,就追加咗5只煎饺~
外层煎到金黄色咁好靓,而且咬落去唔会硬掘掘咁~
虽然佢系煎,但唔会话好多油,而且仲可以锁住啲肉汁喺入面~
我哋仲叫咗豆浆~
豆味同甜味适中,同呢啲嘢食好夹~
嘢食好味、唔贵!
侍应姨姨都好helpful,态度又好!
值得一试!
下面放返menu: