2021-11-10 773 浏览
迷你火炙左口鱼边丼$78呢一个迷你档都真系几迷你下,上面大概有$4左口鱼,烧到啲油香别晒出嚟渗落去个饭度,加上啲饭唔多,食落去唔会好滞,出嚟食火炙最惊就系啲鱼烧唔到甘香,好似两头唔到岸咁,呢一个就冇呢一个问题啦。脆炸软壳蟹饭卷$88明显睇到软壳蟹嘅蟹脚,呢个份量都相当之多,上面嘅蟹子落得一啲都唔吝啬,当然沙律酱都系,软壳蟹揸得好酥脆,比饭包住都唔觉得佢变谂,而且味道好够,再加埋沙律酱,豉油都唔使舔。牛肉寿喜烧$108呢一个系今晚最抵食嘅,份量好大,一夹起就见到有好多牛肉,而且下面有个炉庆住,几时都保持住热辣辣嘅感觉,牛肉加上蛋黄食落非常滑,当然亦都有功于佢系放生牛肉而唔系煮熟咗嘅牛肉咁样上,普通嘅蔬菜豆腐不在话下,令我最惊喜嘅系里面有粉丝,仲要系比较近似韩国𠮶种粗少少,烟烟银银嘅粉丝。流心芝士鱼饼$48系一个睇上嚟好似年糕嘅鱼饼,但系咬落去又真系鱼蛋嘅质地,中间夹住左芝士层,唔算系拉斯嘅芝士但系有好浓郁嘅芝士味,有啲似水牛芝士嘅质地,鱼饼烧到表皮有少少脆,样子好吸引,而且味道都好鲜甜,有别于一般嘅鱼蛋。香炸日本池鱼仔$58呢一个份量几多,炸得好酥脆,池鱼头部少少甘脆,而鱼身就好滑好似食
迷你火炙左口鱼边丼$78

脆炸软壳蟹饭卷$88

牛肉寿喜烧$108

流心芝士鱼饼$48

香炸日本池鱼仔$58

呢一个份量几多,炸得好酥脆,池鱼头部少少甘脆,而鱼身就好滑好似食紧九肚鱼咁,而且个炸浆好薄,食落一啲都唔油腻。

火炙北海道帆立贝蟹膏卷$88

对比起咁多味菜,呢个相对失色嘅,蟹膏好浓味,但系质地比较水,口感唔系咁好,有啲似未搅溶嘅酱咁,对比起上嚟帆立贝变得冇乜味道,中间嘅𩠌系青瓜同蟹柳,更加清淡,令到成件事比上面个质感又唔系好好嘅蟹膏抢晒。
2021-10-21