餐厅: 大家樂
资讯:

2017-11-23 229 浏览
去咗沙田报名学揸车,行咗去第一城睇吓有咩食,冇咩特别选择之下,食咗个大家乐。你间第一城嘅分店都几大,有两个大嘅舖位,中午时间可能系接近两点钟嘅关系又唔系话好多人。带咗个最出名嘅厚切猪扒饭,老公就点左新鸳鸯饭,两个夹埋都系$80左右大家乐系我心目中最出名嘅都系呢个猪扒饭,卖相就一般啦,上面嘅酱汁好化学,都系唔知乜嘢沟出嚟,上面仲有番茄,菠萝,讲返个主角啦,猪扒就真系几大块,同个饭盒差不多大,厚切就一般啦,值得一赞嘅系咁大块猪扒都系得一细旧的骨头,另外饭系炒饭底嚟嘅,对于女仔来讲其实都好鬼饱,我都食唔晒。老公食𠮶个鸳鸯饭系而家新出嘅,一半系好似猪扒饭,另外一半系葡汁鸡皇饭,老公就觉得猪扒饭比较好食啲,因为个调味比较浓,其实个size系我嘅正常猪扒饭二份一左右啦,旁边嘅葡汁鸡皇饭,鸡肉就比较少,葡汁都系一般啦,咁对男仔来讲个份量都系足够的。我哋两个都系要左杯热咖啡,就唔需要额外加钱。

另外饭系炒饭底嚟嘅,对于女仔来讲其实都好鬼饱,我都食唔晒。

我哋两个都系要左杯热咖啡,就唔需要额外加钱。