2019-10-08
好耐之前由于佢地的服务质素未能达我要求, 所以自行black list佢地, 但最近见到电视节目有介绍吉列猪扒饭, 所以抽起我想食吉猪果条筋, 于是揾日平晚六点就嚟食, 人少d, 果然服务都好d, 错漏少d, 而且又坐得舒服d~ 真系实在太耐冇食, 佢个menu转哂, 我记得以前系可以选择饭/乌冬, 但而家全部set咗系饭+汤, 如果转乌冬, 除咗要加$3外, 仲要连碗汤都冇埋, 原来一碗乌冬贵过一碗饭+一碗汤架~ 吉列猪扒乌冬吉列猪扒个外层吉列皮依然系好脆, 而块猪扒亦都keep住咁厚切, 所以咬落去系好好质感, 外脆内有咬口, 但又唔会话系un~不过个乌冬d汤就少得可怜, 已经要加钱, 但都唔比多少少汤, 我要嚟浸热d椰菜丝架嘛~ 而家只系刚刚好够浸.............唔知点解佢个汤明明唔系好咸, 但佢d海带就好鬼咸, 唔通系海水味太浓? 乌冬唔系好un, 少少弹果种, 又未至于最cheap果种大陆乌冬, 叫做不过不失咁啦~ 吉列鸡扒乌冬大致上评语同吉猪乌冬系一致, 只系厚切有咬口的猪扒变成冇咁咬口的鸡扒, 外表系分唔出, size差不多, 厚度又差不多, 都系唔差啦~其实佢
吉列猪扒乌冬
吉列鸡扒乌冬
其实佢本身食物系唔差, 所以我先比多次机会佢咋~ 下次如果真系要再encore, 一定要揾日人少少同埋早少少, 一人多佢地就乱~