2015-07-22
前阵子响 Groupon 见到 $258 两位 The News Room 晚餐, 价钱Ok㖞, 买左! 早几日黎食, 好在系 Groupon 咋, 自己黎食就要谂谂先!!The News Room 系走 American Style, 周围贴满美国漫画式海报作布置!Set Dinner 只有一个, HK$600二人餐, 非常唔抵食呢~ 好在我买左 Groupon 咋!! Groupon HK$258 二人餐就非常抵食了!!有头盘; 餐汤; 主菜更有四款可供选择; 最后仲有甜品添, 系唯独无咖啡/茶~先来烟三文鱼沙律, Portion 都算OK, 不过三文鱼只有一片, 但几好味~然后系青豆汤.... 食得出系急冻果款雪青豆搅碎而整成个青豆汤! 个人麻麻地青豆, 所以我落左好多 Pepper, 咁就好味好多啦~我唔吃牛, 但听友人讲牛扒非常差. 要五成熟但上到枱差不多八成了.... 而且有好多筋!另外主菜有鲈鱼配薯仔千层, 呢个very good呀!!! 最钟意呢个, 味道调得好好, 只系欠缺少少汁!大虾天使面! 大虾烤得刚刚好 (唔系死虾), 好好味! 而天使面就偏咸左少少, 不过都可
前阵子响 Groupon 见到 $258 两位 The News Room 晚餐, 价钱Ok㖞, 买左! 早几日黎食, 好在系 Groupon 咋, 自己黎食就要谂谂先!! The News Room 系走 American Style, 周围贴满美国漫画式海报作布置! Set Dinner 只有一个, HK$600二人餐, 非常唔抵食呢~ 好在我买左 Groupon 咋!! Groupon HK$258 二人餐就非常抵食了!! 有头盘; 餐汤; 主菜更有四款可供选择; 最后仲有 甜品添, 系唯独无咖啡/茶~ 先来烟三文鱼沙律, Portion 都算OK, 不过三文鱼只有一片, 但几好味~ 然后系青豆汤.... 食得出系急冻果款雪青豆搅碎而整成个青豆汤! 个人麻麻地青豆, 所以我落左好多 Pepper, 咁就好味好多啦~ 我唔吃牛, 但听友人讲牛扒非常差. 要五成熟但上到枱差不多八成了.... 而且有好多筋! 另外主菜有鲈鱼配薯仔千层, 呢个very good呀!!! 最钟意呢个, 味道调得好好, 只系欠缺少少汁! 大虾天使面! 大虾烤得刚刚好 (唔系死虾), 好好味! 而天使面就偏咸左少少, 不过都可接受! 最后就系 甜品啦 - 朱古力慕斯蛋糕! 原本仲未饱架, 食埋件Cake就岩岩好, 唔太甜! 最后埋单只系比加一(HK$26), 即系呢餐每人消费为 HK$142! 百几蚊食个晚餐, 又有前菜, 又有头盘, 而且主菜都几好味, 真系算抵食! 不过话时话, 星期六日无乜人, 黎食既都系 Groupon 客, 食夜既分分钟可以免费包场添呀
题外话/补充资料:
买团购就抵食!!! 若无买团购就要HK$600 两位仲要加一, 咁就贵啦!