2019-11-12
今次食呢间新派粤式火锅,环境非常特别。一去到未有位,餐厅安排咗露台位置畀我哋等。露台好正,有维港景,呼吸新鲜空气,再有啲梳化坐,等多阵都唔介意。餐厅好特别,环境布置就好似海洋公园哈啰喂咁,以男人去滚作为主题,够晒特别。侍应嘅服饰好有现代感,座位坐得几宽敞,餐牌设计得唔错。 金甲脆鱼皮 (⭐⭐⭐⭐⭐)系咸蛋黄整成嘅脆炸鱼皮,少少热气,不过作为火锅前菜系唔错嘅选择,啲蛋黄好香。鞭鞭有力汤 (⭐⭐⭐⭐⭐)个汤底名堂够晒特别,其实系鱼头汤。大大个鱼头放咗入去个锅度,好快就散发出香浓嘅鱼味。A5野崎牛肩肉 (⭐⭐⭐⭐⭐)啲牛都几正,质感唔错,同埋有牛嘅鲜味,值得一试。日本广岛蚝 (⭐⭐⭐⭐💢)广岛蚝大大只,食落感觉都几香滑。手打虾丸 (⭐⭐⭐⭐⭐)不嬲都钟意食丸类,虾就更加系我至爱。 打边炉不容错过。杂菌拼盘 (⭐⭐⭐⭐💢)呢款拼盘叫做长生不老杂菌拼盘,哈哈,都几,顶瘾。食火锅食返啲素菜,感觉冇咁热气。最后加埋个甜品,麻花加甜酱,味道同埋卖相都唔错。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 去滚 铜锣湾登龙街1号金朝阳中心2期Midtown27楼推介菜式:手打虾丸、金甲脆鱼皮👍🏻环境特
金甲脆鱼皮 (⭐⭐⭐⭐⭐)
金甲脆鱼皮
鞭鞭有力汤 (⭐⭐⭐⭐⭐)
鱼头火锅底
A5野崎牛肩肉 (⭐⭐⭐⭐⭐)
啲牛都几正,质感唔错,同埋有牛嘅鲜味,值得一试。
牛肩牛
日本广岛蚝 (⭐⭐⭐⭐💢)
广岛蚝大大只,食落感觉都几香滑。
日式广岛蚝
手打虾丸 (⭐⭐⭐⭐⭐)
不嬲都钟意食丸类,虾就更加系我至爱。 打边炉不容错过。
手打虾丸
杂菌拼盘 (⭐⭐⭐⭐💢)
杂菌拼盘
最后加埋个甜品,麻花加甜酱,味道同埋卖相都唔错。
甜品
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
去滚 铜锣湾登龙街1号金朝阳中心2期Midtown27楼
推介菜式:手打虾丸、金甲脆鱼皮
👍🏻环境特别
👍🏻座位舒适