2023-09-27
朋友带咗我去观塘食西餐😚环境好舒适,私隐度都好高,啱晒我哋边食饭边倾偈☺️唔嚟都唔知呢度嘅主厨喺法国蓝带毕业,未食就已经觉得正!鳀鱼车厘茄沙律新鲜嘅沙律菜配上酸酸甜甜腌制过嘅鳀鱼!够哂开胃😋蟹沙律酥皮挞蟹肉一丝丝,鲜味十足!连埋酥脆嘅酥皮挞一齐放落口,口感非常丰富😍法式洋葱汤呢个洋葱汤好有层次🧅第一层有芝士再有面包💕下边仲有好多煮到好腍、焦糖色好甜嘅洋葱!龙虾汤呢碗浓厚嘅龙虾汤真材实料,仲有啖啖肉嘅龙虾肉🦞比目鱼配白酒珍珠比目鱼鱼皮煎到微脆,鱼肉嫩滑,鱼油香满满!底下嘅蕃茄浓汁烩蔬菜粒,白酒珍珠酒香令到成碟菜都提升到另外一个味道!熟成 21 日阿根廷西冷配法式宾利士汁五成熟嘅西冷肉质鲜嫩又Juicy🤤表面食到淡淡炭焦香!呢块扒高质!精选甜品Brownie朱古力味道浓郁,微甜而不腻,食到劲饱都唔可以错过呢度嘅甜品💖Le Monde (观塘)观塘巧明街94-96号鸿图中心9楼A室
环境好舒适,私隐度都好高,啱晒我哋边食饭边倾偈☺️
唔嚟都唔知呢度嘅主厨喺法国蓝带毕业,未食就已经觉得正!
鳀鱼车厘茄沙律 新鲜嘅沙律菜配上酸酸甜甜腌制过嘅鳀鱼!够哂开胃😋
蟹沙律酥皮挞 蟹肉一丝丝,鲜味十足!
连埋酥脆嘅酥皮挞一齐放落口,口感非常丰富😍 法式洋葱汤 呢个洋葱汤好有层次🧅
龙虾汤 呢碗浓厚嘅龙虾汤真材实料,仲有啖啖肉嘅龙虾肉🦞
比目鱼配白酒珍珠 比目鱼鱼皮煎到微脆,鱼肉嫩滑,鱼油香满满!
熟成 21 日阿根廷西冷配法式宾利士汁 五成熟嘅西冷肉质鲜嫩又Juicy🤤 表面食到淡淡炭焦香!呢块扒高质!
精选甜品 Brownie朱古力味道浓郁,微甜而不腻,食到劲饱都唔可以错过呢度嘅 甜品💖 Le Monde (观塘)
观塘巧明街94-96号鸿图中心9楼A室