2021-09-29 77 浏览
成大半年无黎哈豆,虽然晚餐打算食台湾菜,不过都照杀上黎食个下午茶先。外面系工厦,入面就别有洞天。打卡位当然系一大幅墙上面好多既台湾景点壁画。呢度d野食都几多种类,有便当,汤面/米粉,干拌面/米粉,台式饭,麻油鸡汤,水饺,汉堡,小食,甜品同饮料等。落单自己写低系纸仔然后交俾服务员。今日我地叫左一个汤,一份小食,一杯甜品同两杯野饮。药炖排骨汤 $54药炖排骨汤用左个井字木架上,等我哋唔洗掂到个热锅,好贴心。汤唔油,药材味道适中,好浓参味,汤料有一粒红枣,几粒杞子同主角三旧排骨。排骨虽然唔系新鲜,不过都咬得到,唔算太韧。呢个汤加点饮品有$10折扣。台式卤水拼盘 $49台式卤水拼盘有厚身牛展一片(好稔又嫩,味道又够入味),鸡翼一只,猪脚两片连皮(皮好有弹性,猪肉都唔韧又厚肉),豆腐三旧,同卤蛋一只切开四片。上面洒上葱花同白芝麻粒。全部食物都好入味但又唔过咸,呢个价钱好抵。鲜果四季巴菲 $49少有巴菲杯系咁平,份量都好大杯。鲜果四季巴菲最下底系凉粉,份量唔少。上面加左新鲜杂果,再上面就系一球朱古力同一球云呢拿雪糕。虽然雪糕唔系名牌子,不过份量搭够,甜甜雪糕配清爽凉粉好夹。中间嘅杂果好多,有苹果,

今日我地叫左一个汤,一份小食,一杯甜品同两杯野饮。

药炖排骨汤 $54

台式卤水拼盘 $49

鲜果四季巴菲 $49
鲜果四季巴菲

少有巴菲杯系咁平,份量都好大杯。鲜果四季巴菲最下底系凉粉,份量唔少。上面加左新鲜杂果,再上面就系一球朱古力同一球云呢拿雪糕。虽然雪糕唔系名牌子,不过份量搭够,甜甜雪糕配清爽凉粉好夹。中间嘅杂果好多,有苹果,橙,奇异果,提子等。
鲜榨柠檬梛果多多

鲜榨柠檬梛果多多 $42

鲜榨柠檬梛果多多系以一大个玻璃壶加一只杯仔咁上枱,卖相唔错。味道以柠檬为主,益力多味唔出,但系酸度适中,仲有好多爽爽梛果咬,令人好开胃。
黑糖芋芋鲜奶

黑糖芋芋鲜奶 $49

黑糖芋芋鲜奶未搅拌前明显见到芋泥沉底,加左少少黑糖浆,鲜奶就浮面。搅浑之后质感好滑,黑糖味微弱唔过甜,浓厚又有好多芋头粒咬吓,好满足嘅感觉。

今餐食物同饮品都唔错,虽然星期六冇平价茶餐,不过都唔算太贵。今日仲可以坐喺壁画隔离,影相都靓啲。座位正常,服务员态度几好,系开心满足嘅一餐。
2021-09-18
鲜榨柠檬梛果多多