2015-01-11 597 浏览
因为一杯Mulled Wine, 我又多咗个好hea 处了! 每年一到圣诞节就唔知点解好自自然然想去揾杯暖暖嘅Mulled Wine 饮吓,每次饮完都会有非常圣诞嘅感觉,今年竟然俾我系冬日美食节遇到了,我当然唔会放过一尝啦!哗!哗哗!佢地用嘅香料份量恰到好处,系我近年饮嘅最好一杯, 亦都系最令我念念不忘嘅一杯, 我当然一定唔会放过佢, 即刻攞返张咭片啦!亦都使出我818 本色!原来系一间系Quarry Bay 叫I. E. Kitchen 嘅㕑艺学院嘅出品,心想咁近公司超正啦, 揾日一定要去818!点知新年忙到e加, 终于星期五放工时顺路去看一看, 一上到去, 除咗见到有个take away cafe之外, 竟然俾我碰到5pm新鲜出炉嘅Baguettes, 新鲜到走近时系有"格格"声, 香喷喷嘅法包加脆卜卜嘅声音, 我第一时间买咗两条先再讲. 再详细了解后, 原来佢地总厨系瑞士人, cafe 会有早、午餐供应sandwich and pasta for take away外还每日有2次分别12点半同5点手造面包出炉。 我仲被佢地蛋糕柜里面有个叫Hollander Tarte吸引, 买了

点知新年忙到e加, 终于星期五放工时顺路去看一看, 一上到去, 除咗见到有个take away cafe之外, 竟然俾我碰到5pm新鲜出炉嘅Baguettes, 新鲜到走近时系有"格格"声, 香喷喷嘅法包加脆卜卜嘅声音, 我第一时间买咗两条先再讲. 再详细了解后, 原来佢地总厨系瑞士人, cafe 会有早、午餐供应sandwich and pasta for take away外还每日有2次分别12点半同5点手造面包出炉。 我仲被佢地蛋糕柜里面有个叫Hollander Tarte吸引, 买了一个即吃了, 食得出佢系用杏仁唔系用杏仁精做出来, 真材实料的确好好味! 佢地d员工仲好详细介绍咗一d将会举行嘅课程俾我, 最令我心动的就是将会举办嘅芝士火㶽班. 哗!好吸引呀!

唔~~等我下星期再过黎试下个lunch 先!
2015-01-09
2 分钟 (外卖自取)