2019-10-12 460 浏览
去沙角邨做完义工下午三点几,见到呢间个姐姐出嚟拉客又话新鲜无味精鸡汤,好有诚意咁咪入去试吓。我哋叫咗喇沙,人气药膳鸡米线,上海云吞,西洋菜饺子,菠萝青柠蜜,柚子蜜,柠檬茶。个laksa 有蟹柳墨鱼丸豆卜同一只虾,个汤小小辣,味道唔系咁好,蟹柳好难食只虾系梅嘅,墨鱼丸好实,食左一粒无再食。个鸡汤米线好甜好重酒味,但唔好食,都唔似真系药膳鸡汤味,鸡好鞋无鸡味。云吞同水饺系好普通,未叫难食但一定唔好食,肉同菜应该本身唔新鲜。个菠萝青柠蜜同柚子蜜难得的难饮,超甜,预咗系artificial 饮品但无谂过可以难饮到咁,柚子蜜咁难饮真系第一次。当时佢话星期六日无下午茶餐㗎,但食食吓就听到枱枱都叫下午茶餐,原来人哋系熟街坊。我哋咪问佢点解话无下午茶餐又唔俾下午茶餐牌我哋?佢串我哋下午茶餐好细碗架咋,你哋都食唔饱㗎啦,不如买多几盒生水饺返去煮嚟食啦!明明同枱个街坊叫同一款米线一样咁大碗,真系劲唔老实。咁佢本身都平,废事话佢,我哋话饱唔买生水饺。佢就继续烦烦烦!我哋劲快食完就走!见佢劲hard sell 啲水饺,仲要同其他人讲街坊有折扣仲有几个星期六再去𠮶边,但真系唔会再食。
仲有几个星期六再去𠮶边,但真系唔会再食。