餐厅: 翠園 (形點 I)
资讯:

餐厅: 翠園 (形點 I)
资讯:

2018-11-01 2659 浏览
近来翠园做咗我地家庭饭堂,昕昕每逢星期日跳舞后都指定去翠园午餐,当日中午昕昕嫲嫲外出,我地去咗鸡地食,没想到晚餐都要去返呢度食今次主要食套餐,首先上的是烧味双拼,感觉OK~~~昕昕每次必食的围虾炒滑蛋,其实我开始感觉厌倦,个人好想食其他𩠌= ="水芹素菜盆,呢盆终于系近期的突破,里面的𩠌虽然淡口,但煮得算是好好,莲耦几爽吓~~~老火汤渣和西兰花虾仁桂花蚌,个汤本身味道不错,桂花蚌都几滑夹到滑返落枱面,食落去最麻烦系有滑而又半似骨的部份卡在喉咙唔上唔落,搞了好一会才吐出来,令我成餐食得唔太多~~~菠萝咕噜肉,虽然我差不多每次跟个女加长辈焗住要食呢味𩠌,好在佢够有DD酸,可以开胃,否则我真的想逃离现场>.<古法蒸沙巴龙趸,中规中矩,唔会老~~~个餐奉送甜品红豆沙,我个人冇兴趣,所以手机代我食咗佢(过户俾家人食才对)去得多觉得最奇系点解长老每次来翠园都系坐呢张枱

今次主要食套餐,首先上的是烧味双拼,感觉OK~~~

古法蒸沙巴龙趸,中规中矩,唔会老~~~

去得多觉得最奇系点解长老每次来翠园都系坐呢张枱

2018-10-21