2020-05-11
都系得登睇下紧期受欢迎嘅餐厅, 受现时打卡男女及一众KOL喜爱嘅Master Kama, Lobster 系Boston Lobster, 属海螯虾科, 同中式酒楼食嘅Spiny Lobster唔同。餐厅装潢采用龙虾主题而且有格调连餐牌都别有心栽龙虾包 - $188HKD个人其实麻麻将d肉切到一粒粒, 咁一块几靓嘅肉都无哂本应嘅texture, 不过整体配合度高嘅, 龙虾肉新鲜, 个包又热证明有"汉"过。薯条同蕃薯条一齐就2沟大满足, 又系热辣辣够新鲜嘅吉列牛扒配忌廉苹果咖哩捞乌冬 - $148HKD呢个我觉得值得推介首先价钱平过龙虾包一大截, 然后个卖相仲好有class好有排头, 炸牛扒我同友人仲系第1次食炸得都唔错, 外脆内软, 入口未到即熔但反而有牛肉应有嘅肉质质感。咖哩汁经过秘制, 好特别, 首次令我由味觉升华到睇到色彩嘅感觉乌冬弹牙翻食指数:8/10
餐厅装潢采用龙虾主题而且有格调
连餐牌都别有心栽