📍跑马地𝙷𝚊𝚙𝚙𝚢 𝚅𝚊𝚕𝚕𝚎𝚢❝又另一间人气拿坡里pizza🍕亚洲Top24!✨罕有既炸pizza!😍仲试齐多款😝❞今次同朋友一齐黎食呢间亚洲Top 24既pizza😎经唔少media推介后我都bookmark左😬店员好热情friendly😝由于佢主打外卖 店内得一张大枱同几个bar枱位 所以坐得好逼🙈💬关于批边批底‼️佢用石窑焗炉即叫即制🔥批边胀卜卜 软熟烟韧 好有面粉香😝但相对我之前大推既中环pizza爱店 呢度既批边冇咁脆口同puffy空气感 中间密度高 实净少少 更重面包感🍞(视乎大家钟意边款 我个人中意脆口puffy感😚)同埋蕃茄酱款式既批底都偏湿🙈另外炸pizza好特别! 好好食 下面再讲🤤🌿🐷𝐕𝐞𝐬𝐮𝐯𝐢𝐚𝐧𝐚 $248 (4/5)有Pork sausage, mozzarella, 羊奶芝士, 西兰花叶😬好惹味既一款 充满咸香!😆同朋友一致觉得最中意呢款 好少见充满菜既pizza 西兰花叶食落似菠菜😚🧀🍅𝐁𝐮𝐟𝐚𝐥𝐚 $208 (3.5/5)呢款同margherita好似 只系芝士用上buffalo mozzarella!😋蕃茄酱偏酸 芝士烟韧口感😌可惜呢款批底偏湿🙈🌶
📍跑马地𝙷𝚊𝚙𝚙𝚢 𝚅𝚊𝚕𝚕𝚎𝚢
❝又另一间人气拿坡里pizza🍕亚洲Top24!✨
罕有既炸pizza!😍仲试齐多款😝❞

💬关于批边批底‼️

Vesuviana

🌿🐷𝐕𝐞𝐬𝐮𝐯𝐢𝐚𝐧𝐚 $248 (4/5)

Bufala

🧀🍅𝐁𝐮𝐟𝐚𝐥𝐚 $208 (3.5/5)

Diavola

🌶🐷 𝐃𝐢𝐚𝐯𝐨𝐥𝐚 $208 (4/5)
有Salami, mozzarella, 羊奶芝士同蕃茄酱 同上面bufala好似🤭只系多左salami辣肉肠🌶好香辣! 唔食得辣既朋友要留意😎呢款都系好惹味🔥不过批底都偏湿

Fried  stuffed  pizza

🔥🍕𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐒𝐭𝐮𝐟𝐟𝐞𝐝 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 - 𝐂𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐜 $188 (4.5/5)
第一次食炸pizza🔥系Margherita款😚个批皮香脆烟韧 中间好多茄酱同芝士😎不过多过2人sharing就有d麻烦 同埋要趁热快手食!😌因为D酱汁配料会跌晒落最底 食落会觉得唔够料咁 要了/倒番d出黎🙈

Ricotta  stuffed pastry
🥐𝐒𝐟𝐨𝐠𝐥𝐢𝐚𝐭𝐭𝐞𝐥𝐚 𝐑𝐢𝐜𝐜𝐢𝐚 $58 (4/5)
呢款甜品系酥皮馅饼中间系甜甜的ricotta cheese✨带点肉桂香同少少柠檬味🍋🤤(朋友上网search先知原来仲有带杏仁味既element😬)个酥皮超酥脆 好多层!! 特别系角落头 一咬系超脆又好多层 口感超正😚食过最酥脆既酥皮❤️

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Little Napoli
跑马地景光街8号景光楼地下

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_跑马地

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
Vesuviana