2022-07-12
太兴一向出名烧味,喜欢食瘦叉的我点了瘦叉饭~碟饭送到嚟我以为自己叫错,吾系印象中既橙红色,吾知关吾关因为系瘦叉呢?不过食落都系好味既,瘦得嚟吾韧,只系色泽同印象中有d出入本来谂住叫热柠水,健康d中和下,但揭揭下manu见到有杏汁猪肺,就忍吾住转軚我本身内脏系麻麻地,因为惊人地整得吾干净,但之前向太兴其他分店饮过佢既杏汁猪肺觉得几正,今次番call~嚟到好香杏仁味,不过今次d猪肉既有少少猪既so味(吾知系未因为我对味道太敏感挑剔呢),好在杏仁味几重,搅几搅d汤,俾杏仁味fully cover 晒~最紧要呢只汤有益得嚟又好费功夫整得好饮,结果我都系饮晒~另外想赞下佢有得俾人拣走汁/少饭,可以食到干爽既饭,又吾驶浪费,太好la~