2023-08-08
呢杯 Tiramisu Latte 真系会饮上瘾架 ~~间中都想饮番杯 ~~为咗佢上星期六又与儍爸嚟食个晏 ~~儍妈 ● Tiramisu Latte (HK$68)卖相打卡able,好食又好饮手指饼上面有层香甜软滑的 mascarpone cream食之前将手指饼放入 latte 浸一阵手指饼外面吸满 latte,入口松脆又湿润,有奶香又有啡香儍爸 ● 香柠皮冰咖啡 (HK$58)味道清爽酸香,清凉消暑又提神,很适合夏天的口味 ~~● 自家制迷你蟹饼配蒜香蛋黄酱 (HK$98)蟹饼也是儍妈嘅至爱,每次必点架炸得酥脆又足料,仲食到里面一丝丝嘅蟹肉● 五香肉丁炒蛋配沙嗲花生酱牛窝夫 (HK$98)呢个组合好特别 ~~微辣嘅五香肉丁炒蛋配牛窝夫已经够惹味加埋沙嗲花生酱、肉松和紫菜,又甜又辣又香,味道好丰富 ~~● 白酒蒜香虾意粉配风干火腿 (HK$158)中间卷成花形嘅风干火腿好吸睛虾仁大只又弹牙,意粉挂满酱汁,滋味好吃 ~~● Brownie 配椰子雪糕 (HK$55)最后仲点多客好邪恶嘅甜品 烘至微脆暖笠笠嘅朱古力 brownie 配埋冰冻椰子雪糕实在太满足喇 ~~** 以上分享是以我
间中都想饮番杯 ~~
为咗佢上星期六又与儍爸嚟食个晏 ~~ 儍妈 ● Tiramisu Latte (HK$68)
卖相打卡able,好食又好饮
手指饼上面有层香甜软滑的 mascarpone cream
食之前将手指饼放入 latte 浸一阵
手指饼外面吸满 latte,入口松脆又湿润,有奶香又有啡香 儍爸 ● 香柠皮冰咖啡 (HK$58)
味道清爽酸香,清凉消暑又提神,很适合夏天的口味 ~~ ● 自家制迷你蟹饼配蒜香蛋黄酱 (HK$98)
蟹饼也是儍妈嘅至爱,每次必点架
炸得酥脆又足料,仲食到里面一丝丝嘅蟹肉 ● 五香肉丁炒蛋配沙嗲花生酱牛窝夫 (HK$98)
呢个组合好特别 ~~
微辣嘅五香肉丁炒蛋配牛窝夫已经够惹味
加埋沙嗲花生酱、肉松和紫菜,又甜又辣又香,味道好丰富 ~~ ● 白酒蒜香虾意粉配风干火腿 (HK$158)
中间卷成花形嘅风干火腿好吸睛
虾仁大只又弹牙,意粉挂满酱汁,滋味好吃 ~~ ● Brownie 配椰子雪糕 (HK$55)
最后仲点多客好邪恶嘅甜品
烘至微脆暖笠笠嘅朱古力 brownie 配埋冰冻椰子雪糕
实在太满足喇 ~~ ** 以上分享是以我的口味、体质和情况作出分享及感受,一试 / 合用与否请自行决定