2012-11-22
今日放假 同家人食完饭 回家路中 发现屋村新开左一间糖水舖横掂无野做 咁就叫埋屋企人一齐食 入到去个装修好好 好舒服 咁坐低 叫左个芒酥拿破仑、 6粒芒果糯米糍 、心太软、同埋杨枝甘露等左大约15分钟到 就出晒 都好快手下我地首先食糯米糍 个糯米糍 都唔错 又够冻 佢埋地同出面唔同 佢地系上面加多左蛋王酱 同芒果 加起黎食好夹之后就食 芒酥拿破仑 。 好特别 块皮听老板讲系用腐皮做 食落超脆 同芒味十足 仲要跟雪糕一个 都系$32 好抵食好 再食心太软 卖相好靓 好似系酒店食咁 味道都好好 朱古力味浓 又唔太甜 同埋又跟一个雪糕 $35又平又好食!! 正!最后系食杨枝甘露 食落同出面啲糖水舖好大分别 芒味重 同好多芒果粒 一食就知好足料!!正 下次会约埋朋友一齐再去
横掂无野做 咁就叫埋屋企人一齐食
等左大约15分钟到 就出晒 都好快手下