2010-09-03
同朋友两人去,因为当晚落大雨,所以几乎得我地一台客。其实呢几年都黎过好多次,我唔系住大角咀都会耐唔耐突登走黎食,只因真系又平又好味,觉得系时候应该补返篇食评俾佢。同埋唔知起高铁会唔会有影响呢?好担心第时冇得食呀... 最爱香料孜然味,即叫即烧,自选辣度~肉类串烧羊扒**,必食,肉汁丰富 牛扒,本人不吃牛,但友人强烈推介,同样肉汁丰富 (我睇见都好想食)20几蚊就食到好味烧肉扒,一定要试!扒系用碟上,会俾刀叉你,good!羊肉串**,8蚊串,平平地又好好味,香料味浓,是相对贵的羊扒的代替品,可以食多几串~牛肉串,友人话好好食~鸡中翼,虽然比较普通咁,但烧得好好味~鸡软骨,同上~禾花雀,普通,但香港比较少见,未食过不妨试试,鳗鱼**,极肥美,唔会干争争,必食推介~墨鱼圈**,爽口,香料味浓,必食推介~ 海中虾,爽口甜美瓜菜类串烧极度欣赏佢烧d瓜菜烧得咁多汁,因为佢烧的时候不断扫d汁上去,所以唔会干食~ 食左咁多肉,要食返d瓜菜中和一下,一样咁好味架,又平㖞(冇记错好似大约6蚊串),食多几串都唔怕~ 烧瓜菜需时较耐,最好一黎到就快d点左先~冬菇,好多汁,必食推介~翠肉瓜,好多汁,必食推介~胜
最爱香料孜然味,即叫即烧,自选辣度~
肉类串烧
羊扒**,必食,肉汁丰富
牛肉串,友人话好好食~
鸡中翼,虽然比较普通咁,但烧得好好味~
鸡软骨,同上~
禾花雀,普通,但香港比较少见,未食过不妨试试,
鳗鱼**,极肥美,唔会干争争,必食推介~
墨鱼圈**,爽口,香料味浓,必食推介~
海中虾,爽口甜美
瓜菜类串烧
冬菇,好多汁,必食推介~
翠肉瓜,好多汁,必食推介~
胜瓜,个人认为冇翠肉瓜咁好食,因为皮厚,但大件d~
蒜心***,极度香口,多汁,呢个真系必食~!!!
九菜,未试过可以一试,唔系突别好味(d菜有时有d老),但一圈圈串住黎烧好过隐~
铺内有多种冰冻罐装饮品~ 有几乎消声匿迹的杨协成~ 消热气呀~~~
环境方面,系响路边开张接台俾你架咋,平平地就唔好要求咁多,食烟朋友就可以开怀地食~ 而因为系旧区,街边就一定会有小强架喇.... 怕咪唔好去啰,仲有,唔好expect个toilet干净。招呼方面,老细都好友善架,不过好多时人客多,挂住烧串烧好忙都唔得闲招呼~ 不过街坊铺仔,自便得啦~