2014-02-10 1443 浏览
今晚又应友人之邀出席试酒会, 会后男友坚持要嚟呢度食宵夜, 因为上次食过好好味, 食过返寻味 ╮(^_^)╭男友今次点咗两件 "烧牛肉粒至尊夹饼" (每件 $32) - 牛肉烧得好香, 饼皮依旧香薄 ^^ 馅料除咗有烧牛肉粒, 碎蕃茄洋葱芫茜粒外, 升级版仲多咗好多酱~ 牛油果酱, 牧场芝士 & 莎莎酱… 男友又对呢个至尊夹饼赞不绝口!! 我都试咗几啖, 口感又真系几丰富 ^^ 由于多咗好多酱料, 味道比普通夹饼较为清新, 但又冇盖咗烧牛肉嘅香味!! 厨师喺平衡方便做得几好~我就试吓新嘢, 点咗个 "香汁猪柳墨西哥手卷" ($61) - 呢个手卷好特别, 外型同卡巴好相似, 但食落嘅口感又完全唔同… 因为呢个墨西哥手卷除咗有猪柳同墨西哥菜常见嘅洋葱芫茜粒外, 仲加咗墨西哥饭 & 斑豆蓉, 令整体感觉比较黏同埋好饱肚, 但味道认真不俗 ^^ 我都一口接一口咁不停食!! 但呢个手卷真系好易饱肚, 最好点一碟同人分享~ 因为连一向大食嘅我都冇办法一个人食完, 最后都要男友出口相助 ( ̄∇ ̄)哈哈, 食饱饱, 我哋又好满足咁抱住个肚走 ^^ 男友又话好期待下次嘅光顾 ( ´▽` )ノ 不过又真

Steak (Carne Asada) Super Taco
Spicy Pork (Al Pastor) Burrito
哈哈, 食饱饱, 我哋又好满足咁抱住个肚走 ^^ 男友又话好期待下次嘅光顾 ( ´▽` )ノ 不过又真系平靓正嘅!!
2014-02-07
$63 (宵夜)