2017-12-03
打边炉真系会上瘾,每星期都想打一两次😆🤗听说这间新开的"来一锅"近铜锣湾时代广场附近,新张期间有折,所以马上约朋友去试试先😋上到去座位宽阔几好坐,一班朋友还有可以包房添👏🏻嘢饮唔使自己出去攞有专人服侍过✌🏻胡椒猪肚椗锅(浓锅)汤底选择繁多,我们选择了胡椒猪肚锅,胡椒味香浓猪肚分量十足很鲜味,加上咸酸菜大葱和唐芹香上加香即炸响铃有筷子咁长呀👏🏻主菜:有壳扇贝,有壳青口,有壳鲍鱼,大虾,有壳圣子,珍珠蚌,即炸响铃,即炸鱼皮,手工猪肉酿鲜菇,墨鱼酿豆腐卜,墨鱼丸猪肉丸,牛肉丸,韭菜水饺,云吞吃晒主菜已七成饱了,所以服务员建议你们吃完主菜先再添加,一来张枱冇咁多位二来唔好嘥野做大嘥鬼嘛😜海鲜好新鲜最钟意食佢嘅圣子和鲍鱼鲜甜无比非常厚肉,手工做的丸好有心机,即炸响铃鱼皮即叫即做朋友未到服务员细心地说等朋友来即炸给我们保证卜卜脆👍🏻蟹棒,芝士丸蟹棒特长滚左好耐都唔会松散,芝士丸弹牙豆苗,西洋菜打边炉好少会有时令的豆苗,豆苗很嫩,西洋菜很爽脆鲜甜心太软打边炉后仲有甜品心太软送真的非常完美
嘢饮唔使自己出去攞有专人服侍过✌🏻
胡椒猪肚椗锅(浓锅)
胡椒猪肚椗锅(浓锅)
主菜 - 海鲜拼盘
手切安格斯牛颈脊肥牛片
手工猪肉酿鲜菇,墨鱼酿豆腐卜,墨鱼丸猪肉丸,牛肉丸个韭菜水饺,云吞
即炸响铃
即炸响铃有筷子咁长呀👏🏻
即炸鱼皮
蟹棒,芝士丸
蟹棒,芝士丸
蟹棒特长滚左好耐都唔会松散,芝士丸弹牙
豆苗,西洋菜
豆苗,西洋菜
打边炉好少会有时令的豆苗,豆苗很嫩,西洋菜很爽脆鲜甜
心太软
心太软