2019-07-10 694 浏览
想喺中环prime area食好西,又要唔过$100嘅呢,我呢个低层打工仔诚意推介呢间位于德己立街嘅拉面店!我去到大概十二点搭八搭九左右,喺我前面条队已经有五六个人等紧。本身都谂住要先成20分钟,丫点知唔使10分钟就有得入啦,Yesss!佢间铺头虽然好细,但坐落都唔会太迫,倾计又一啲都唔嘈㖞,正!呢间同其他拉面店都一样啦,有得拣汤浓度、面条硬度、同埋剔走唔食嘅配菜,我同朋友都拣左炙烧豚肉味玉拉面!由于我第一次食呢间,我样样野都拣咗适中,出嚟我觉得个汤都系有少少太浓,而面条都略硬。哇!但系个叉烧真系好正,超级淋滑、又甘香🥺!个糖心蛋都好味🥺🥺🥺又发现到中环平民价好西胜地!开心😗P.S. 唔知系咪我饮咗太多拉面汤,油得制,食完之后成个下昼都胃胀胀,好唔舒服😓而我朋友就冇呢个情况啦🤷🏻‍♀️大家去食𠮶阵要克制啲啦!

炙烧豚肉味玉拉面

又发现到中环平民价好西胜地!开心😗