2023-04-18
.@idontcarenoodles (大埔).我𠮶人系车仔面爱好者🤣不单只是港式情怀同时 好多𩠌好多选择无论系唔饮控 or 好似我哋呢啲Gym L.. 其实都会有适合我哋嘅嘢食..呢间好似好多人话好好味今日经过大埔 一于买𠮶外卖试试佢🫶🏻.三𩠌一面 $ 45一碗系(鲜沙姜猪手 +怀旧牛腩 + 虾条卷 + 河粉)9.7/10.呢个价钱 份量足..三款𩠌都系大大块 & 毫不吝啬好钟意佢嘅汤底 清新不腻口猪手 牛腩都好淋 好好入口虾条卷同我哋expect唔系好一样但系都好味嘅 似平时啲甜斋口感.. 但入边嘅虾滑感都系几弹牙.河粉就绝对唔系邪恶嘅代表好多时大家觉得河粉肥系因为干炒牛河🤣本身河粉如果无用油炒过 其实都系同其他淀粉差唔多GI & 卡路里嘅碳水.另外一碗系(咖喱鱿鱼 + 酱烧猪颈肉 + 瑞士鸡翼 + 米粉)一样.. 呢三款𩠌都系正常发挥份量cp值高.. 今次有少少麻辣汤底.. 真系欲罢不能佢哋嘅汤好啱车仔面.btw佢哋嘅附送嘅菜谱好好味🤣🫶🏻.其中一间我下次会encore嘅车仔面‼️计完先发现卡路里咁相近(开心大发现🤣).‼️营养知识如果想最大化降低不必要的卡路里但又有cp值高嘅满足感
@idontcarenoodles (大埔)
我𠮶人系车仔面爱好者🤣
不单只是港式情怀
同时 好多𩠌好多选择
呢间好似好多人话好好味
今日经过大埔 一于买𠮶外卖试试佢🫶🏻
三𩠌一面 $ 45
一碗系
(鲜沙姜猪手 +怀旧牛腩 + 虾条卷 + 河粉)
9.7/10
呢个价钱 份量足..
三款𩠌都系大大块 & 毫不吝啬
好钟意佢嘅汤底 清新不腻口
猪手 牛腩都好淋 好好入口
虾条卷同我哋expect唔系好一样
河粉就绝对唔系邪恶嘅代表
好多时大家觉得河粉肥系因为干炒牛河🤣
另外一碗系
(咖喱鱿鱼 + 酱烧猪颈肉 + 瑞士鸡翼 + 米粉)
一样..
佢哋嘅附送嘅菜谱好好味🤣🫶🏻
其中一间我下次会encore嘅车仔面
‼️
计完先发现卡路里咁相近
(开心大发现🤣)
‼️营养知识
如果想最大化降低不必要的卡路里
但又有cp值高嘅满足感
推荐𩠌:
(咖喱鱿鱼 + 怀旧牛腩/猪软骨 + 流心蛋)
希望大家食得开心 & 放心
阿门🫶🏻‼️
#香港美食 #港式餐厅 #卡路里 #饮食记录 #饮食控制 #营养 #健身 #健康饮食 #无添加 #减脂 #增肌减脂 #增肌 #减肥餐单 #减脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic大埔 #calorieswithmic港式