2018-08-04 212 浏览
日式放题真系我至爱,今次揾到荃湾呢间又多嘢食,价钱又抵嘅日式放题,点可以唔同大家开心share呢? 极上安格斯牛小排放题都系$238,美国极上安格斯牛小排、 特级美国谷饲牛、 美国进口牛肉、炸物、美国自然豚肉片、鸡肉、刺身任食,仲有雪糕甜品添!去到餐厅门口,挂满晒绘马,好似去左日本神社咁,好有日本feel。餐厅仲有唔同嘅颜色笔比你画绘马,写低你嘅愿望挂上去添,我梗系都唔执输,写番个愿望先。汤底方面足足有七个选择,我哋拣咗个Sukiyaki寿喜烧甜酱油汤底,超正呀!如果想试多个汤底,加$18就可以有双味汤底啦!到时可以mix埋其他,例如:北海道3.7牛乳牛骨汤、 味噌芝麻豆乳汤等。钟意食肉嘅我真系啱晒,有美国极上安格斯牛小排、特级美国谷饲牛、美国进口牛肉、美国自然豚肉片、鸡肉、一口牛柳粒,无限量供应啊!啲牛肉仲要好新鲜好嫩滑,雪花纹整齐排列,每一口都有好香嘅牛味。个staff仲好细心话我知,点番啲日式麻酱会更加好味,果然无介绍错。刺身款式有好多,有鲍片、荣螺、 马刀贝、八爪鱼、大北寄贝、希灵鱼、吞拿鱼、剑鱼、象拔蚌、三文鱼、油甘鱼、甜虾樱花鱿鱼,同埋我至爱嘅带子。刺身都好新鲜,完全食出

刺身

刺身款式有好多,有鲍片、荣螺、 马刀贝、八爪鱼、大北寄贝、希灵鱼、吞拿鱼、剑鱼、象拔蚌、三文鱼、油甘鱼、甜虾樱花鱿鱼,同埋我至爱嘅带子。刺身都好新鲜,完全食出鲜味!

花胶,虾滑,墨鱼滑

惠顾任何套餐仲可以点湾仔码头水饺,而水饺都有好多唔同嘅口味, 有白菜猪肉饺、 西洋菜猪肉饺、韭菜猪肉饺、豆苗猪肉水饺 同粟米猪肉水饺。仲要要新鲜爽口嘅虾滑同埋墨鱼滑,超弹牙呀。 最估唔到嘅竟然仲有花胶,滋补养颜,绝对系女士嘅恩物, 我都忍唔住点完再点。

食得火锅又点少得饮品呢,呢间餐厅有好多唔同款式嘅饮品,饮完一款又可以饮第二款。食完火锅仲可以饮番杯热嘅绿茶消滞一下添。

呢间餐厅唔单止有得食,仲要有得玩添 ,自助吧有个天妇罗专区,可以畀客人自行拣选心水食物,然后自行沾上炸浆同米糠,摆入炉入面炸成天妇罗,大人小朋友都啱玩。墙上仲有好清晰嘅指示牌教你点做,绝对唔使担心唔识整。

食完肉梗系要有啲蔬菜落下肚啦,蔬菜款式 包罗万有,保证食到你饱一饱。

食完火锅仲要有雪条做甜品添,雪柜入面有韩国雪条同埋雪米糍。嗱...嗱...嗱...唔好以为咁就完喇,埋完单之后仲有惊喜,原来仲有靓靓牌子雪糕等住你,有Dreyers 开心果味,Haagendazs 士多啤梨味或者雪糕之王嘅 Movenpick 朱古力味,任择其一!

今餐真系又好玩又好食,下次食放题一定要再黎过。
2018-07-10
刺身