2013-09-08
今日约左两个宝贝黎呢到食斋,感觉好耐冇黎LA!心情特别好~~我觉得呢到系尖沙咀唯一一个未比强国人攻占既地方黎到当然二话不说咁点个菊花茶先LA!清清茶香令人回味!话就话去食斋,但系我地几个都中意食浓味野所以点几个主打柚子生果沙律,清清地之外,其余都点左D重水味既菜式柚子生果沙律 – 必食之选~生果系新鲜切出'食落好清新,简单开胃芝士白汁忌廉海鲜 – 基本上味道同出面冇分别, 斋海鲜虽然全部都系豆制品,当中各种味道好突出,一D都唔觉得自己食紧斋,最欣赏佢只斋虾,劲弹牙~而且上枱时睇得出系啱啱焗炉拎出黎,碟边忌廉汁仲有一卜一卜的感觉五柳石斑 – 半条五柳丝都见唔到~唔知系咪比漏左呢~芋头鱼炸得好正~外面薄薄脆桨,感觉炸得又轻又脆,酱汁酸甜洽到好处~唔错~乔妃卷 – 食咁多次其实都食唔出佢系乜野材料整,只系觉得佢外脆内热,味道好持别,~三色甜糕,质素比之前差左D,多粉左而且冇咩味,只有桂花糕保持到水准!!呢到食物出品好有份量,一D都唔HAR场虽然我地仲有好多野想食,可恨我地只得三个人,其余想食既野只好留返下次再黎~!
我觉得呢到系尖沙咀唯一一个未比强国人攻占既地方
黎到当然二话不说咁点个菊花茶先LA!清清茶香令人回味!
话就话去食斋,但系我地几个都中意食浓味野
呢到食物出品好有份量,一D都唔HAR场