如果唔系之前黎过,真系唔知呢度居然有一间隐身观塘工厦既日式餐厅,主打特色创意卷物!入面同外面反差极大,入面装修非常日式,入到去感觉别有洞天。不过除左创意卷物,呢度都有供应刺身,寿司,沙律,小食,烧物,天妇罗,饭等。创意卷物就必点架啦。另外叫左一份沙律,两款烧物同一个锅,试下新野先。面豉汤一坐低就每人有一碗面豉汤,汤够浓够咸,入面有腐皮仔,昆布同葱花。龙卷风沙律 $68龙卷风沙律成座山咁,主要系新鲜生菜块,加入脆脆海藻,蟹柳丝,蟹籽,甜蛋碎,捞埋沙律酱同佢地既招牌鳗鱼汁,仲有唔少脆片碎增强口感。味道几浓,主要系蟹柳同海藻味,仲有少少辣。金龙卷 & 蜘蛛叫左两款创意卷物,同一碟一齐上,摆盆精致。蜘蛛 $85蜘蛛原来系紫菜卷包住炸软壳蟹,蟹柳,牛油果同青瓜丝。一客五件,三件身两件蜘蛛尾,卖相唔错,特别系条尾。炸软壳蟹仲好香脆,加埋青瓜同牛油果食可减腻。金龙卷 $88金龙卷一客八件,分开两条短金龙放系碟既两边,原来系卷包住炸虾加d cream cheese,上面舖上一块厚厚地既三文鱼刺身,再加少少沙律酱。炸虾皮好脆,我好钟意cream cheese既清新味同creamy质感,加埋新鲜肥美既三文

不过除左创意卷物,呢度都有供应刺身寿司,沙律,小食,烧物,天妇罗,饭等。

面豉汤

面豉汤

龙卷风沙律

龙卷风沙律 $68

金龙卷 & 蜘蛛

叫左两款创意卷物,同一碟一齐上,摆盆精致。

蜘蛛

蜘蛛 $85

金龙卷

金龙卷 $88

金龙卷一客八件,分开两条短金龙放系碟既两边,原来系卷包住炸虾加d cream cheese,上面舖上一块厚厚地既三文鱼刺身,再加少少沙律酱。炸虾皮好脆,我好钟意cream cheese既清新味同creamy质感,加埋新鲜肥美既三文鱼刺身,多重口感味道。

网烧牛舌

网烧牛舌 $48

网烧牛舌一客八块,牛舌都几厚身,质感爽脆,好有咬口。本身调味足,加埋另上既麻油,好香。

鸡翼串烧

鸡翼串烧 $48

每串两只鸡翼,共两串,开左边方便食,鸡翼唔算大件。虽然放左一阵先食,个皮仲好脆,盐烧关系所以系干身。

三文鱼头汤锅

三文鱼头汤锅 $88

三文鱼头汤锅个锅好大,有半边三文鱼头,好多甜嫩娃娃菜,几多豆腐,京䓤粒同红萝卜。三文鱼头d肉居然唔算韧,都算嫩滑。个汤胡椒浓,少少辣,饮完个身暖笠笠。蔬菜吸左个汤超甜,好健康既锅物,我地饮个锅底朝天。

食完超饱,今餐d野食都唔错。除左创意卷物,呢度都有好多其他野食,下次可以再黎。座位都ok,有大胶板同邻座隔开。上菜超快,除左个锅等左阵,其他快到食唔切。
2021-02-08
蜘蛛