2024-01-11
咖哩汁🍛就食得多,汤咖哩🥣🍛就比较少见,系北海道既产物黎ga, 加上见到呢间几出名就黎试下~ 汤咖哩🍛感觉几特别,用黎配饭🍚同面🍜都得~ 装修亦都几别致,行木系🪵风格几舒服😌 仲有好多得意既日式蔬菜卡通🥬,搞到就算唔钟意食菜既人都会想食😂 旁边仲有其他卡通,一样几chill~ 难得既系堂食仲有8折,几抵食~(5 😍 系满分,🤩系半分)飞驒和牛汉堡扒汤咖哩🍔🍛 - $138 (好味指数:😍😍😍😍)块汉堡扒🍔都几大块,感觉比平时汉堡包🍔入面𠮶块厚身👍🏻 牛味🐮几香浓,唔会好重粉,质感厚实juicy,配埋微辣香口既咖哩汤🍛,捞饭🍚几正,如果个咖哩味🍛可以浓啲就更加好~ 另外旁边仲有五颜六色既蔬菜🥬,包括鸡髀菇🍄、茄子🍆、粟米芯🌽、秋葵、西兰花🥦、番茄仔🍅,全部都有烤过,收干左啲水分会香啲,个表皮都脆啲几好食~香煎带子咖哩汤乌冬面⚪️🍛🍜 - $118 (好味指数:😍😍😍🤩)试完饭🍚就试下乌冬面🍜,索晒个咖哩汤🍛🥣既精华,爽滑弹牙又带有少少微辣,如果个咖哩味🍛可以浓啲就更加好~ 啲带子⚪️几大只饱满,质感弹牙,可以再鲜味啲就更加好~ 配料仲有半只惹味香甜既溏心蛋🍳、弹牙既鸣门卷🍥、香口既紫菜同大葱
(5 😍 系满分,🤩系半分)
飞驒和牛汉堡扒汤咖哩
香煎带子咖哩汤乌冬面
试完饭🍚就试下乌冬面🍜,索晒个咖哩汤🍛🥣既精华,爽滑弹牙又带有少少微辣,如果个咖哩味🍛可以浓啲就更加好~ 啲带子⚪️几大只饱满,质感弹牙,可以再鲜味啲就更加好~ 配料仲有半只惹味香甜既溏心蛋🍳、弹牙既鸣门卷🍥、香口既紫菜同大葱,配埋一齐食都几丰富~
吉列蚝 (2只) 🦪 - $38 (好味指数:😍😍😍😍)
除左主食之外,小编仲叫左吉列蚝🦪,佢块炸皮唔会好厚,里面只蚝🦪几肥美饱满,炸完都唔会缩水,肉质软淋嫩滑,味道几鲜甜,如果可以配埋酸酸地既沙律酱🥗或者烧汁🔥就感觉开胃~
吉列虾 (2只) 🍤 - $38 (好味指数:😍😍😍🤩)
另外仲试左吉列虾🍤,炸皮够薄,个size唔会太细只同埋无雪味❄️,质感爽口弹牙,都几鲜甜,一样既系炸野如果有埋酸汁解下腻就更加好~
野菜鱼饼 (2块) 🥬🐟🫓 - $28 (好味指数:😍😍😍😍)
个野菜鱼饼🥬🐟🫓都唔错,软糯又带啲咬口,几鲜甜同埋个鱼味🐟几出,有埋菜🥬感觉营养好似均衡啲,亦唔会靠调味料同粉搭够
好味指数:😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍🤩