2009-03-28
3.16男友呢日同我讲: 他昨日黎左呢间食泰国野, 无特价, 不过星期一至五几抵食, 10点后都系半价。咁又唔错啦, 所以我地就行一阵街, 够10点先食晚餐。去到都有几张枱做左人, 唔算冷清。我地简左坐户外, 呢晚空气及天气都几好, 十分清爽, 有凉意。睇一睇餐牌, 都无讲10点后半价既?!问一问先知, 原来系饮品半价, 同埋有某几款特价小菜。男友个朋友真系唔太信得过.......叫左一个泰式炒蚬, 泰式炒时菜(当日是绍菜), 鸡牛猪串烧各一串, 扎肉汤河,炸虾饼及青柠梳打。泰式炒蚬: 唔系好大碟, 不过只系$20, 算系咁啦。都算大大只, 肥美。不过有几只系得个壳, 有点儿那个。炒时菜: 原来呢个就系绍菜, 我都唔系太清楚。泰式就食不出, 反倒是中式时菜。食到用豆办酱, 蒜泥炒出来, 而且好油。 挂羊头卖狗肉的时菜......鸡牛猪串烧: 普通, 这个应该很难会弄到难食。扎肉汤河: 我吃了少许河粉, 几滑。炸虾饼: 与炸墨鱼饼作二选一, 最后也是选了虾饼。一客有四件, 是即炸的, 有虾味, 最低限度见到有很多虾肉, 而且弹牙。 普普通通的泰国菜, 没有什么特色, 也不见得特别便宜,平
男友呢日同我讲: 他昨日黎左呢间食泰国野, 无特价,
不过星期一至五几抵食, 10点后都系半价。
咁又唔错啦, 所以我地就行一阵街, 够10点先食晚餐。
去到都有几张枱做左人, 唔算冷清。
睇一睇餐牌, 都无讲10点后半价既?!
问一问先知, 原来系饮品半价, 同埋有某几款特价小菜。
男友个朋友真系唔太信得过.......
不过有几只系得个壳, 有点儿那个。
鸡牛猪串烧: 普通, 这个应该很难会弄到难食。
扎肉汤河: 我吃了少许河粉, 几滑。
炸虾饼: 与炸墨鱼饼作二选一, 最后也是选了虾饼。
普普通通的泰国菜, 没有什么特色, 也不见得特别便宜,
平时也不会特登入黎, 再光顾的机会应该很低吧。