2019-02-23 260 浏览
今日无聊开open rice,发现旺角开咗麻神,我记得哩个名,因为台湾食过,感觉突然去咗台湾,好想再食一次(原来铜锣湾都有仲开咗一年🤨)我book咗930pm,因为有75折,有折咩都吸引啲旺角始终唔同啲,930pm一样多人,好彩我有book位,一坐低即刻拣锅底,我当然系拣麻辣锅(如果鸭血可以多啲就好喇因为汤底送2旧)配料种类都好多,我地叫咗细牛颈脊,响铃,韮菜饺,猪脚根,脆鲩,王子面,冰菜王子面原来系捞面,店员会帮忙煮,然后会加葱&花椒油,变成捞面都几有特色,总括食物都不过不失,最好食系鸭血,本想叫多碟,但实在饱得滞,放弃!😑温馨提示 : 汤底会越煲越辣,点餐时可拣鸳鸯锅(麻辣×花胶鸡),如果食得辣当然冇问题,越食越过瘾😋但比起台湾的确系辣咗啲,同汤底嘅花椒可能落得太多,越煲越苦,哩个可以改良一下,但整体黎讲都系好评但饮品方面,我觉得贵咗啲,我点咗桃茶同可乐,(唔系因为贵而拣桃茶同可乐,系因为好少饮 mocktail ,所以冇试,亦因太辣,野饮一到就饮咗半杯,又忘记影相🤣)$38桃茶,我觉得分量有啲细(大概系350ml水杯咗上下大,饮几啖就完了)$18可乐,(不是罐装,似樽装或汽水机之
(原来铜锣湾都有
仲开咗一年🤨)

我book咗930pm,因为有75折,有折咩都吸引啲
麻辣锅

麻辣锅(如果鸭血可以多啲就好喇
因为汤底送2旧)

$18可乐,(不是罐装,似樽装或汽水机之类或其他)

如果桃茶同可乐可以大杯啲就good喇🤣

饮品其实仲有其他选择,见人地叫 mocktail,我下次都要试一下🤣

埋单75折后$7××左右
整体价钱中等,如果冇折可能会稍贵 一啲,但都系值得试嘅火锅

• 果冻鸭血
  • 王子面