2021-07-01 583 浏览
🔻#福冈甜王草莓蛋糕🍰 #雅 🔻(入面系北海道中沢忌廉 ➕🍓朱古力脆脆➕杂莓酱)-其实平时呢个口味唔系🙎‍♀️首选,不过呢个系好食嘅!海绵蛋糕既部份好松软湿润,一向唔太钟意食咁多cream但佢啲cream好轻盈唔太甜,有淡淡嘅奶香!(最紧要呢样)啖啖都会食到莓酱既酸酸甜甜同脆粒,🍓果粒都唔少,所以整体食落清爽,甜度刚好。🔸#熊本粟子焙茶蛋糕 #薰 🔸(入面系粟子+焙茶慕丝 ➕黑糖啫喱 ➕栗子忌廉 ➕三色蜜豆)-虽然有creamy既粟子mousse ,面头又有大量加左忌廉既幼滑粟子蓉,但焙茶味冇被抢走,增多一份小清新。整体口感rich 但觉得甜左啲,始终粟子都系比较易饱腻,冇咁甜可以品尝得多啲😹。🔅 2 款size都系15cm(w) x 5cm(h),大概够4-8人食。💰$368
🔻#福冈甜王草莓蛋糕🍰 #雅 🔻
(入面系北海道中沢忌廉 ➕🍓朱古力脆脆➕杂莓酱)
-其实平时呢个口味唔系🙎‍♀️首选,不过呢个系好食嘅!

🔸#熊本粟子焙茶蛋糕 #薰 🔸

💰$368