2023-01-09
之前返工系中环食过一次,个次因为疫情关系,晚市得外卖自取,但外卖都令我回味无穷,好少外卖返去都咁好食,今次经过旺角见佢又开分店,终于可以堂食了!!今次见到Menu有极浓鸡白汤拉面🍜 Menu上写着汤底用原只鸡煮咗八个钟以上,好正咁,所以我同男朋友都拣咗一人一碗🤤好快就嚟到,哇!超大碗,摆盘好壮观,好吸引,见到都忍唔住了!汤底真系好浓!由于冇味精汤底,更加突显到每种食物嘅原汁原味,其实汤底真系唔需要咁多味精,食物嘅原材料已经系最好嘅调味品好感动,终于揾到一间冇重味精嘅汤底,以前食开味精拉面都会好口渴,呢款唔会啦~超级推荐!!鸡肉(两块)同豚肉叉烧(超大块)都好好咬🤭另外炸左啲针菜好惹味,呢碗简直冇得顶!!唔食真系走宝!日式饺子🥟4只,新鲜热辣,好味😋黑豚肉肠4条,口感烟韧,好好咬!整体来讲,一碗冇味精又有浓鸡汤嘅拉面,好值得一试👍🏻食到好饱,满足!男朋友仔仲饮晒啲汤🤭🤭回铺再食指数:💛💛💛💛💛/5星满分
回铺再食指数:💛💛💛💛💛/5星满分