2018-06-08
尼间点心代表经常会同卡通人物图案合作,定时出不同公仔系列点心吸引卡通人物爱好者当然亦有不是公仔既点心拣最热门果排就是刚推出蛋黄哥图案既果期啦而我亦有食过今次新推出日本Kanahei's Small Animals既粉红兔兔同小鸟P助都系我爱既卡通人物,所以等到热潮淡一排又来捧场一来见到可爱既环境布置因为我晚上六点多来没有太多人、好多位尼到既坐位都好开放式系商场入面人流会经过既地方摆放坐位,当然亦有无咁开放式既坐位店铺依家开左有两间,左右两边各一。一坐底就见到好靓既粉红兔兔🐰P助餐具装饰点心纸都系一样咁可爱一场来到当然主打拣有公仔既点心为主啦尼到每人一定要拣一杯饮品或茶。咁饮茶当然拣茶啦,拣左玫瑰🌹普洱茶同人参乌龙茶$15茶/1位茶☕️茶比较淡,但都有香味同好友嗌左6样点心,其中5样都系粉红兔兔同P助第一样叫左我至爱既咸水角《鸡肉咸水角》$59 咸水角整到好似萝卜嘅样子,应该系迎合返尼个主题兔兔爱吃萝卜。讲返个味道系几好食,但系个外皮就唔够茶楼炸得咁香口同埋吾够烟韧第二样点心《粉红兔兔流沙包》$49整得好有心机好靓同埋放左阵仲有流沙又得意又好味第三样系《P助鲜带子烧卖》$59P助既3个不同
一来见到可爱既环境布置
一坐底就见到好靓既粉红兔兔🐰P助餐具装饰
点心纸都系一样咁可爱
一场来到当然主打拣有公仔既点心为主啦
尼到每人一定要拣一杯饮品或茶。
茶☕️茶比较淡,但都有香味
同好友嗌左6样点心,其中5样都系粉红兔兔同P助
第一样叫左我至爱既咸水角
《鸡肉咸水角》$59
第二样点心《粉红兔兔流沙包》$49
整得好有心机好靓同埋放左阵仲有流沙又得意又好味
第三样系《P助鲜带子烧卖》$59
P助既3个不同表情但系就蒸到烂晒。
烧卖够足料,味道不错
第四样点心《流心蜂蜜西多士》$65
西多士面有粉红兔兔一大块饼好靓但就好甜西多士太干身同吾觉有流心,味道还好吧
第五样点心《粉红兔兔蛋白挞》$49
虽然话系粉红兔兔蛋白挞但有埋P助图案,但系个样就同图差好远又系有块饼放系挞上面,个蛋白挞系酥皮但就太散整得,同埋个酥皮底可能整得太耐㶶晒
最后一样点心不是主题点心。
《虾你眼凸炸云吞》$39
尼款咁多样最好味,云吞爆得黎吾会太油,放左阵冻左但仲好脆好好味
埋单加一收费
上菜速度快,而食物味道还好,主题图案吸引,价钱不算平值得一试吧