2023-11-22
圣诞🎅又要出动,周围揾圣诞装饰影相,今年第一站-葵芳-新都会广场,仲比我哋遇到飘雪,劲开心。我地要去买药膏比仔仔,老公又想食日本🇯🇵野,就揾到附近有间“稻田食堂”,价钱吾算贵。北海角切杂锦鱼生丼 附送三文鱼味噌汤:卖相十分吸引,舖上满满既蟹籽,入面有三文鱼,剑鱼腩, 章红鱼, 螺片,蛋粒,青瓜粒,份量十足CP值高。味噌汤用上三文鱼一啲都吾腥,汤底浓郁无味精。京都便当🍱转鲣鱼乌冬:每个便当都有特别既地方名,我地㨂左京都便当,入面有芝士汉堡扒,鱼饼,同炸鸡,中间仲有辣味螺肉,汉堡芝士味浓郁,炸鸡肉脆口嫩滑,加$10转既乌冬份量竟然系用大碗,真系好抵食。炙烧芝士软壳蟹🦀反卷(8件):落单时有得㨂多酱,反卷舖左劲多蟹籽,软壳蟹炸到脆卜卜。北海道滋味牛肉薯饼(2件):新鲜即整既薯饼,牛味浓好好味店舖小小,但睇得出用手经营,下次试下打边炉先。📍稻田食堂📌葵芳仁芳街2-14号美丰大厦地下6号舖#葵芳必食 #葵芳餐厅 #葵芳好去处 #葵芳美食地图 #餐厅推介#假日好去处 #便当 #稻田食堂 #葵芳美食#ilovefood #hkfood #香港美食 #美食推介 #美食日记 #饮饮食食 #日本餐 #冻柠
北海角切杂锦鱼生丼 附送三文鱼味噌汤:
京都便当🍱转鲣鱼乌冬:
炙烧芝士软壳蟹🦀反卷(8件):
落单时有得㨂多酱,反卷舖左劲多蟹籽,软壳蟹炸到脆卜卜。
北海道滋味牛肉薯饼(2件):
新鲜即整既薯饼,牛味浓好好味
店舖小小,但睇得出用手经营,下次试下打边炉先。
📍稻田食堂
📌葵芳仁芳街2-14号美丰大厦地下6号舖
#ilovefood #hkfood #香港美食 #美食推介 #美食日记 #饮饮食食 #日本餐 #冻柠茶#lemontea.519