2020-11-10
店舖面积虽然不太大, 但空间感还是存在的😉有bar枱, 有榻榻米枱, 和一张长长的bench😛店内和枱上都放置了少量绿色植物🌱除左咖啡同蛋糕, 小店仲寄卖不少手作如陶瓷产品、旅游书籍等📚 🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 黑芝麻戚风蛋糕 $55﹟简单既卖相, 都食到芝麻香, cream够幼滑, 最顶层仲两小块脆脆地既芝麻饼点缀🤗唯独觉得个蛋糕质感再湿润啲就好😆🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 台式芋泥卷 $45﹟迷你蛋卷🙈食完唔够喉既感觉😂蛋卷够湿润, 整体味道不甜, 还带点芋头香气, 仲会食到d芋头粒粒☺️🥤ᴅʀɪɴᴋ· One Plus One $55﹟饮品名有d令人想叫既冲动😂原来系Espresso加Piccolo😯😯主要都系饮有加奶同无加奶既分别🤭Espresso味道偏向酸, 另外有奶果杯个奶泡打得滑同幼细, 个拉花hold得好靓🤩🥤ᴅʀɪɴᴋ· Latte $38🥤ᴅʀɪɴᴋ· Cappacino $38﹟d 陶瓷咖啡杯美到不行了😍😍咖啡店用既都系浅度烘焙既豆, 所以饮落都系偏酸的😛而咖啡窿窿地既香味相对地系无咁强烈, 整体饮落都够顺滑😙
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 黑芝麻戚风蛋糕 $55
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 台式芋泥卷 $45