2023-11-29
见有啲凉意秋风起,又要谂食咩lunch?同同事一行几人就决定去打边炉🤣打边炉最紧要就系个汤底,食台式火锅就拣咗个老饕酸菜白肉锅,满满材料嘅锅底果然好够味!酸菜好爽口,锅底煲滚左之后白肉同薯粉就食得!(煲太耐唔好食㗎!)嗌左雪花肥牛,牛既雪花纹理均匀,渌一渌就食得,牛肉味又够浓食落一啲都唔榎!丸类同饺类分别都有点,蛋饺、鱼皮饺(皮薄馅正)、墨鱼丸、芝士牛丸(流心芝士一咬就爆出嚟😍)同猪肉丸,款款入口弹牙同行有素食人士,另外仲加左好多蔬菜,油麦菜、娃娃菜、金菇、鲜冬菇、秋葵、冬瓜等等超丰富又健康😂,蔬菜🥬新鲜爽口🥳 索哂汤底入哂味,想唔肥都难🙈真系不得不提呢到既炸物,好有惊喜!炸鱼腐、黄金炸鱼皮、炸豆腐呢三样都极速俾我哋清晒😆炸粉唔厚十分香脆又够味!