好耐冇落新蒲岗行下啦,今日我地行完街顺便系附近揾食。我地去左台北东南台式火锅打边炉。餐厅主打台式火锅,除左火锅,以到最特别就系有多款台式夜市小食—盐酥鸡、炸花枝丸、炸鸡翼、炸甜不辣等等。台湾豪华呷到饱120分钟 $358(另加一服务费),可以食到澳洲M5霜降和牛。汤底有6款选择,有辣有唔辣,我地简左养生花胶鸡汤锅,最正入面有大大够花胶、鸡、冬瓜,以到既汤底可似饮,所以我地衬未打边炉前可以饮返碗汤,味道清甜。肉类有多款选择,有澳洲M5霜降M5和牛,美国认证顶级安格斯雪花牛小排、美国精选级安格斯肩胛翼板等等,以3款质素相当唔错,其中牛小排肉质软腍,我地encore 左好多次,除左牛肉,亦有鸡肉、猪肉和羊肉可以选择。以到既海鲜都好出色,系其他餐厅好小见的翡翠螺、墨鱼仔、带壳饱鱼,只只都大大只,另外沙白和海虾都好新鲜。台式小食多款选择,炸花枝丸、炸台湾小香肠、夜市盐酥鸡,新鲜热辣辣炸起,另外肉松蛋饼有惊喜,甜甜地咸咸地,估唔到咁好食,小食都做得非常出色。除左QR 落单,自助吧都有多款火锅配料、甜品、雪糕、饮品、啤酒都系任饮任食。