2021-07-11
豉油街原来开左咁多间台湾野,见到呢间好多款台式饮品,又有奶盖茶,吸引左每次出街都想饮台湾饮品既我。一坐底会比个qr code你用手机📱落单,既省时又方便。餐厅冷气几大,坐一阵再饮冻野会觉得冻。手机落完单野食好快就上齐,每样野个貌相都几好。盐酥鸡扒卤肉饭($68)摆碟好靓,鸡扒🐓新鲜炸起好香脆,炸粉唔会太厚,调味亦都岩岩好。卤肉既份量都够送晒成碟饭,捞均左落个饭🍚到都好够味。台式红烧牛肉面($68)汤底香浓,🐂牛肉既软硬度适中,手作面味道不错。酥炸花枝丸($34)外皮爽脆,入口弹牙,点埋附上既泰式甜酸酱食更觉美味。香辣炸鸡翼($36)🐓只系食到谭仔10小辣既我觉得佢太辣🌶🌶🌶,上碟系见到d辣油系鸡翼下面,虽然佢都好香口惹味,但辣到我要浸一浸落个汤面到先食得到。奶盖莓莓($38)🍓奶盖味道好,但佢落糖浆既成份比较多,冇好新鲜既莓味,有点失望,搅均咁饮都可接受。奶盖茶茶八号($34)🫖茶味香,叫左少冰少甜味道刚好,比莓莓好饮。
盐酥鸡扒卤肉饭($68)
台式红烧牛肉面($68)
汤底香浓,🐂牛肉既软硬度适中,手作面味道不错。
酥炸花枝丸($34)
外皮爽脆,入口弹牙,点埋附上既泰式甜酸酱食更觉美味。
香辣炸鸡翼($36)🐓
奶盖莓莓($38)🍓
奶盖茶茶八号($34)
🫖茶味香,叫左少冰少甜味道刚好,比莓莓好饮。