2022-05-08
🇭🇰 铜锣湾-饭丸屋最近成日见到人Po呢间人气饭团舖头😍终于有时间去食啦!!𠮶日下午茶时间去到,都好多人喺度等外卖😆所以我就喺等嘅期间我一望佢哋既Menu~~职员都好好 见我无聊喺度等紧 都有同我介绍吓佢哋啲嘢食~~原来佢哋仲有转为素食者而设嘅新餐肉 so sweet 我下次可以带素食朋友仔嚟试吓🫶🏻⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗🔳学生注意:最近佢哋做紧学生优惠,着校服嚟或者出示全日制学生证就可以减$2或者送咖喱可乐饼~大家记得唔好错过🫶🏻(今日都见到好多学生喺度等外卖)🔳温馨提示:大家可以系非繁忙时间WhatsApp落单~咁大家一去到就可以即刻拎到嘢食😆又或者大家可以选择扫码落单❤️👅日式炸鸡饭团(⭐9/10) $40佢哋嘅饭团有多重口感,分别夹住左玉子烧,午餐肉,菜苗仔,仲有三旧炸鸡,再配有佢哋特制嘅酱汁,味道酸甜开胃,欣赏佢个包装做得好好,所以我食嘅时候都唔会话爆晒出嚟😚而佢既炸鸡都炸得几松脆,成旧饭团好夹😍▪️另+$20:拣咗日式抹茶豆浆+蜂蜜芥末薯条🍵日式抹茶豆浆大家饮之前记得摇匀佢,佢既抹茶味好浓郁,但唔会话好苦涩,抹茶同
👅日式炸鸡饭团(⭐9/10) $40
▪️另+$20:拣咗日式抹茶豆浆+蜂蜜芥末薯条
🍵日式抹茶豆浆
大家饮之前记得摇匀佢,佢既抹茶味好浓郁,但唔会话好苦涩,抹茶同豆浆味都有,饮完又可以解腻既感觉,虽然冇得拣甜度,但佢绝对唔会话好甜,我觉得味道啱啱好👏🏻
🍟蜂蜜芥末薯条
佢嘅薯条炸得超脆,同埋热辣辣,又唔会话劲干身,系绝对好食嘅薯条呀!再加埋佢哋嘅蜂蜜芥末酱,成件事超夹,不过佢唔系话好辣𠮶啲,但就甜甜地好惹味☺️
👅蒲烧鳗鱼握饭团(⭐8/10) $60
呢个系佢哋舖头新出嘅饭团😍里面竟然有劲大块嘅鳗鱼!!!满满嘅鳗鱼汁包住,有啲似食梗鳗鱼饭~~但我觉得呢个会有更加多口感😆虽然食落好多酱汁,好似好邪恶咁🤣但钟意食鳗鱼嘅一定要试吓😆
▪️另+$20:拣咗黑芝麻豆浆+麻糬波波
☕️黑芝麻豆浆
朋友仔话佢个豆浆超重黑芝麻味,好似自己食紧芝麻糊咁😍饮落真系好似芝麻糊咁~~同埋唔会话好甜
🍡麻糬波波
佢系有地瓜同埋紫薯味,各一串,炸得几干生,食落唔会有有油亿味,同埋入面又真系有烟韧嘅感觉👏🏻紫薯味超级重,我朋友仔话食完之后食其他嘢都全部系紫薯味🤣🤣
👏🏻而且佢哋对选材都十分严格,连啲饭都系用日本七星米同台湾珍珠米😆所以比平时食嘅饭会更加粒粒分明,而午餐肉都系用丹麦进口嘅No.1午餐肉❤️令到我都食得好放心~
⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ⍗
🎏地址:饭丸屋 (国泰大厦) (铜锣湾)
1.铜锣湾铜锣湾道3-17号国泰大厦地下A号舖
2.荔枝角长顺街15号D2 Place 第二期1楼K18号舖
3.湾仔湾仔道121A号地舖
4.西环西营盘皇后大道西425H号永华大厦地下前座地下A号舖
5.上环皇后大道中378号福升阁地下14号舖
6.新蒲岗太子道东638号Mikiki Mall地下01A室
#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #discoverhongkong #food #yummy#hkfood # hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃货 #likeforlikes #blogger #hkfollows #铜锣湾 #铜锣湾美食 #铜锣湾餐厅 #饭丸屋 @onigiri_planet_hk @onigiri_planet_hk07
按一按👇🏻可以看回我们所有的香港好西🤗
#lg_铜锣湾