2023-12-15 445 浏览
一踏入呢间有啲怀旧感觉嘅越南店,我即刻觉得好有feel,好似行左去越南咁。🌿手头上个越式绿豆糕夹柠檬叶真系特别,甜甜地,柠檬香味夹带住绿豆嘅清香,几解腻。再嚟碟烧猪肉串,香煎得啱啱好,外皮微焦香脆,肉质入面又嫩又多汁,每啖咬落去都话得人滋味十足。🤤最正系啲仲有烟韧感嘅河粉,斋食已经好好味,再加上啲辣椒同薄荷叶,清新提味。朋友叫咗碟炸春卷,啲皮炸到金黄脆口,里头嘅虾仁同肉丝都鲜美得嚟,齐齐蘸咗啲鱼露酱,顺滑过瘾,的确令人担心食多咗都唔会觉得愧疚。饮品方面,餐厅嘅手摇柠檬茶清甜自然,喺层层越式风味之中,仲带点清新解渴。😌总括嚟讲,今日呢次食越南嘅经验真系正!卖相得意又唔贵,真系食到饱!下次想试吓佢哋嘅越式牛肉凉拌,听讲都好受欢迎!街坊你哋,准备好未,一于揾日黎试试下!