一大班女仔好朋友好耐都冇试过聚一聚, 好难得咁多位好朋友仔聚首一堂一行13人叹一个好好味嘅Fusion菜ar... 朋友建议去一间新开嘅观塘特色餐厅, 说主厨系煮意大利菜式的, 但都可以集世界各地名菜菜单价钱仲好相宜。我哋成晚主要饮嘅系白酒, 而有个朋友唔饮酒就嗌咗杯柚子蜜。仲有至浓郁嘅龙虾汤, 我哋仲叫咗两盘美国生蚝同两盘法国生蚝, 头盘食过凯撒沙律, 仲叫咗两个派对蚝餐同埋两个海鲜拼盘添!小食方面都好丰富叫咗炸鸡中翼, 日本枝豆同埋炸紫薯波超正啊…… 最紧要系有皮脆嫩滑嘅德国咸猪手, 同埋主角斧头扒仲有梗系唔少得嘅魔鬼烧春鸡啦。海鲜方面当然缺少大大碟嘅蒜蓉牛油老虎虾, 仲有先制嘅海鲜包鲜鱼鱿鱼海鲜包罗万有... 有眼福之余同口福简直冇得弹!真系试过之后点可以唔再三回味, 下次叫多20人开间房, 大家再吃喝玩乐一齐再饮饱食醉。

2019-02-26