2012-11-09 267 浏览
我系香港人,以前唔食得辣...但系自从爱上左水煮鱼之后就对辣毫无反抗能力!! 特别系四川麻辣系我o既最爱!!身边有几位来自湖南同西安o既朋友,佢地一直都食唔惯香港D野...因为唔够辣!! 哈哈 读书果时成日食米线同车仔面,因为平! 谭仔同南记都系成日去O既地方..不过而家贵左好多味道都觉得有d普通。最近几位国内朋友带左我食呢间'新川美食'......一试就无回头!! 其实佢个MENU都唔系有好多野,无记错系有三种汤粉同三种捞粉...粉有红薯粉条同红薯宽粉... 两种我都试过两种都好味,不过自己就钟意宽粉多D!! 你可以拣要'净'粉,当然大部人都会再拣配料!! 值得一提o既系,就算碗净粉就已经有菜同肉碎,面都有唔少!! 而且只系$18/19,以而家o既物价尼讲真系平!! 加一个配料$4/5,我同朋友每次去都会加两款,所以每次埋单都系大约$27/28。女仔一定食得好饱!!至于辣度方面,可选唔辣、小辣、中小辣、中辣....可能因为我系广东人唔系太食到好辣,所以都只会叫小辣。最辣应该有去到大辣!味道方面,所有o既食材都好入味。当然最重要碗粉本身就好好味!! 粉够弹牙、香!! 每次食完都好满足,

味道方面,所有o既食材都好入味。当然最重要碗粉本身就好好味!! 粉够弹牙、香!! 每次食完都好满足,每次食完都计划下次几时再去!!!!

新川美食系我最近最钟意去o既地方!! 个人认为佢算区内最抵食又最好味o既面食店!
题外话/补充资料: 我几次去都无叫野饮,不过见其他人就有叫枝装豆浆。大大枝大约500ml都系加$5!!
2012-11-08
  • 酸辣红薯宽粉