2024-01-16 1522 浏览
今次扑去了间茶餐厅,想试吓咁多人赞的盐焗鸡。🐔 嚟到,一眼望去,环境OK啦,有啲老旧,但有种怀旧feel,港式茶餐厅嘅味道足足嘅。喺度进攻咗盐焗鸡饭,天啊!个鸡香味扑鼻而来,真系好想即刻斗佢!肉质嫩滑得嚟带点微咸,啖啖肉咁夸张嘅话,真系要叫做一流!同碟嘅白饭又香又软,配埋个鸡,简直match到晕!🍚喺度仲有咩好食?炒菜心了! 那个菜心啊,滑溜溜、鲜美、脆口,做得好有水准,完全冇灰味,个中嘅甜,系舌尖嗌你唔好走嘅味道!食咗咁多,心里数下价,咩?!揾我唔多过百,咁抵食嘅地方,我下次仲要嚟!😋 为咗个鸡,真系可以再战三百回合,唔怪得啲人咁赞喇!只不过,周末黄昏咁清闲,嗌得我有少少心疼,希望佢哋生意足啲,呢啲好滋味岂可独挡?