2012-11-10
上次去开深水埗金德花园个头,醒起食过呢间火锅串烧好好味,就兴致"bu bu"谂住带埋D朋友黎试下拉!点知已经搬迁左,个刻真系灰到人生既尽头!幸好,之后有上番OPENRICE search,原来只系搬左黎呢度ja.今晚决定再约fd黎食!8点几去到已经有几枱客,仲有阵阵串烧香味.点左个麻辣鸳鸯鸡锅、当然唔少得呢度ge串烧la、仲有杂菜同2罐清凉饮品!!2丁友慢慢食,其实呢个份量都够晒.个锅一阵就黎左,见到锅面d莞茜、辣椒、卖相都好令人兴奋,食落第1啖有好香既莞茜味,跟住辣味再慢慢刺激番味蕾咁,好正,简直系辣的过瘾,我钟意!!而且鸡肉做到滑身又入味,比较番我食过其他鸡煲店既鸡肉,这里的鸡件偏细傔嫩滑,口感反而较佳! 至于串烧我地就叫左鸡翼、牛柳、羊肉同鸡肾。洒系串烧面应该就系新彊辣粉,食落好特别,好香,也很辣!但系牛柳比较唔一样既系,面头仲有淋上酱汁,所以食落味道偏浓,不过肉质颇鲜嫩的,加埋辣粉真系另有一番风味ga!埋单个阵同老板吹左2句,知道佢关铺接近第2朝早上。下次夜晚吹水食野我地就可以黎呢度了!!
今晚决定再约fd黎食!8点几去到已经有几枱客,仲有阵阵串烧香味. 点左个麻辣鸳鸯鸡锅、当然唔少得呢度ge串烧la、仲有杂菜同2罐清凉饮品!!2丁友慢慢食,其实呢个份量都够晒.个锅一阵就黎左,见到锅面d莞茜、辣椒、卖相都好令人兴奋,食落第1啖有好香既莞茜味,跟住辣味再慢慢刺激番味蕾咁,好正,简直系辣的过瘾,我钟意!!而且鸡肉做到滑身又入味,比较番我食过其他 鸡煲店既鸡肉,这里的鸡件偏细傔嫩滑,口感反而较佳!
至于串烧我地就叫左鸡翼、牛柳、羊肉同鸡肾。洒系串烧面应该就系新彊辣粉,食落好特别,好香,也很辣!但系牛柳比较唔一样既系,面头仲有淋上酱汁,所以食落味道偏浓,不过肉质颇鲜嫩的,加埋辣粉真系另有一番风味ga! 埋单个阵同老板吹左2句,知道佢关铺接近第2朝早上。下次夜晚吹水食野我地就可以黎呢度了!!