2023-06-27
友人推荐依间泰国菜,有人推荐就试试佢。去到见到环境几靓,系摩洛哥既风格,真系好岩三五知己食下野打下卡。香烧鱿鱼筒-都几弹牙,烧得好香,配上甜甜地既烧酱,好开胃,摆盘都好精美芝士焗蕃薯条-比起普通薯条,蕃薯薯条先系我既真爱,食落甜甜地又唔会好干,炸得香脆,配埋芝士食又多左个层次泰式海鲜菠萝炒饭-依到无好似坊间咁,用菠萝🍍壳去上,但对我而言感觉更卫生。炒饭炒得刚刚好,海鲜亦唔少,腰果同肉松都加得豪不吝啬,依个炒饭俾合理以上青咖喱猪颈肉配香酥饼-青咖喱好浓郁,配埋松脆既酥饼真系perfect match,猪颈肉好有肉香,都烧得好香脆虽然餐厅话有限时,但其实唔full又无人等位,佢地都唔会赶人走,值得一赞。但当然,如果讲左限时,而出面有客人等位,就唔应该霸住张枱唔走喇