见到近期上榜又甘多人好似话几好多食既餐厅,难得我地两个又系油麻地收工,所以就book定左台,上到去即刻有得入座。睇完晒Dinner set & 2 人set最后拣左2人set。上菜速度都ok,不过张台就细左d,搞到d野食唔系好够位放....栗米汤,偏甜,garlic bread就正正常常啦~法式龙虾汤(+$18),个汤够浓够味,似系连壳一齐煮先甘够味,亦系成餐最满意既一个。Chocolate & Hazelnut chocolate,不过不失甘啦~西班牙黑毛猪鞍架,个肉俾我地想像中嫩,算系继龙虾汤后另一个推介之作。酸忌廉脆烟肉薯条,无乜太特别,正正常常甘~龙虾汁大虾意大利饭,个龙虾汁唔够个汤出色,但只虾都整得算爽脆,合格啦~Tiramisu,不过不失~Blueberry Cheese Cake,都似一大pat blueberry paste就甘挞上去,正正常常。整体黎讲只系得45-55/100分,扣分扣得多既系两个人埋单$537食西餐但食物质素唔到呢个价钱(只有龙虾汤算系meet到呢个standard),同价钱系旺角油麻地可以揾到d更出色既西餐,加上张台唔够大放野有d麻烦同比较嘈吵,所
栗米汤,偏甜,garlic bread就正正常常啦~

粟米汤

法式龙虾汤

Chocolate & Hazelnut Chocolate

西班牙黑毛猪鞍架

酸忌廉脆烟肉薯条,无乜太特别,正正常常甘~
酸忌廉脆烟肉薯条

龙虾汁大虾意大利饭

Tiramisu,不过不失~
Tiramisu

Blueberry Cheese Cake

整体黎讲只系得45-55/100分,扣分扣得多既系两个人埋单$537食西餐但食物质素唔到呢个价钱(只有龙虾汤算系meet到呢个standard),同价钱系旺角油麻地可以揾到d更出色既西餐,加上张台唔够大放野有d麻烦同比较嘈吵,所以暂时未入到我地既topic list。

不过正如topic甘写,我地唔会只系食过一次唔得就blacklist / not recommend,今次只系1st attempt,会俾三次机会既,希望下两次可以提高番个水准。
题外话/补充资料: 打电话book左台都要齐人先入得,所以我地到左齐人可以即刻入,其他人就系到嘈话点解我地入得佢地未入得,佢地仲要早过我地黎。 虽然经过Openrice book台话送小食,但无任何staff提过呢件事,Openrice仲因为呢件事而初步唔批呢个食评,而我再对一次个dinner set for 2同我写出黎既野,亦确认左无一样野系非dinner set for 2入面既dishes。
2017-12-20
$268.5 (晚餐)
法式龙虾汤
西班牙黑毛猪鞍架