餐厅:吉列牛忌廉乌冬专门店地点:铜锣湾耀华街菜式:韩国野(吉列牛忌廉乌冬)餐牌:午餐,主食,Combo,釜饭,涮涮锅,小食同饮品。落单用QR code。基本上落完即刻就有得食啦。招牌吉列牛定食包吉列牛定食同咖哩忌廉乌冬等等,价钱$256另加一。吉列牛定食吉列牛摆得靓靓,一共有两大块切成15细件,方便自己再加热。吉列牛既吉列外皮炸得香脆,牛肉入面大概三成熟,然后可以自己喺枱上炉仔烧到自己钟意嘅熟度先入口。我先试试唔洗烧先,食落都外脆内嫩,好易咬开,好好味,加埋蒜蓉mayo一齐食,口感更滑溜,正。烧熟d先食都得呀。除左蒜蓉mayo,都有甜酸烧肉汁同日式芥末比你自己拣可以降温。个餐蔬菜有胡麻酱梛菜丝沙律,车厘茄同豆腐,可以清清味蕾。跟餐热辣辣白饭一大碗,上面撒满饭素,包你饱肚。仲有一碗热辣辣味噌汤,入面有唔少昆布。咖哩忌廉乌冬吉列牛有唔少地方有得食,不过咖哩忌廉乌冬就真系唔多觉其他地方有。大碗乌冬上面满布白色忌廉同少少葱花。餐牌写明小辣,但系我觉得基本上完全唔辣,咖哩加忌廉好滑又唔太腻。乌冬系粗身而有少少嚼劲同劲滑,好好味。其他配料有唔少牛肉粒。另外仲有少少西兰花,洋葱片同菇类。鸡软骨饺子$
餐厅:吉列牛忌廉乌冬专门店
地点:铜锣湾耀华街
菜式:韩国野(吉列牛忌廉乌冬)
吉列牛
鸡软骨饺子$48 另加一
鸡软骨饺子
鸡软骨饺子一客四只,面头撒上白芝麻粒。绝对系热辣辣上枱,脆皮入面有粒粒鸡软骨又系脆脆地,口感好过瘾。另配饺子醋可降温。
餐饮可加钱升级其他饮品。
Passion Punch
Passion Punch 跟餐加$18 另加一
Passion Punch用玻璃杯装住,热情果味唔错,面头仲有一块热情果干,特别在下底有好多热情果籽咬,气量适中唔过甜,好饮。
紫薯Latte
紫薯Latte跟餐加$25 另加一

紫薯Latte更大杯,下面系紫薯奶加冰,上面加左一大pat忌廉同少量紫薯粉,紫薯味刚好,唔会太甜。饮完好饱。

招牌食物果然保持一贯质素!
2023-07-18
吉列牛