2024-12-16
天气开始冻啦,想食返啲热辣辣嘅嘢😝今次同朋友嚟湾仔嘅呢间传统泰国餐厅「泰鑫」💁🏻♀️🇹🇭呢间餐厅一入到嚟环境好有舒服,侧边有落地玻璃嘅位可以坐,最啱打卡啊!今次我同朋友叫咗啲有辣同唔辣嘅食物。🍲泰式土锅$158呢个系店员介绍必叫菜式嘅其中之一唔好睇呢个小小嘅土锅啊,佢比嘅配料有两大盘,有蔬菜亦有肉类海鲜。我哋两个人share都觉得好满足😝佢嘅配料仲好新鲜添!🍚菠萝炒饭$128菠萝炒饭系我每次食泰国嘢都会想试嘅一款菜式,果然冇令我失望!佢炒饭嘅配料都好多!而且炒饭炒得啱啱好👍🏻🥄冬阴功(小)$48我朋友可以食得好辣,所以佢就挑战咗冬阴功,佢话越饮呢个汤就越觉得辣,但系佢又觉得辣得好过瘾,钟意辣嘅你欢迎大家可以过嚟挑战吓!🤣🍧龙眼茶冻冰$48呢个钟意食唔太甜嘅甜品🥰佢嘅龙眼茶味好出,龙眼肉亦都唔会好抢龙眼茶啫喱嘅味😚完全唔觉得有罪恶感嘅甜品,下次去嘅时候一定再嗌!🍨椰子雪糕$108由于我朋友辣得好过瘾嘅时候想解辣😆所以佢就嗌咗呢款雪糕,呢款雪糕嘅椰子肉完全唔会少,越咬就有椰子香味😛超好食!🥤冻泰式奶茶$42喺泰国餐厅嗌泰式奶茶,完全唔会失望嘅选择👍🏻🥥椰青$48椰青又解渴又好饮嘅饮品,最啱
今次同朋友嚟湾仔嘅呢间传统泰国餐厅「泰鑫」💁🏻♀️
今次我同朋友叫咗啲有辣同唔辣嘅食物。
🍲泰式土锅$158
呢个系店员介绍必叫菜式嘅其中之一
🍚菠萝炒饭$128
🥄冬阴功(小)$48
🍧龙眼茶冻冰$48
🍨椰子雪糕$108
🥤冻泰式奶茶$42
喺泰国餐厅嗌泰式奶茶,完全唔会失望嘅选择👍🏻
🥥椰青$48
椰青又解渴又好饮嘅饮品,最啱食辣嘢又或者食热嘢嘅时候饮嘅一个饮品🥥
当我哋想埋单嘅时候,发现餐厅仲好贴心咁样有呢三个嘅优惠:
🩷优惠
如果身份证上含有 2,3,8,9 四个字其中一个字或以上即享有优惠:
-1个字9折
-2个字85折
-3个字8折
-4个字75折
(公众假期唔可以用架😮)
(👍🏻要like 社交平台主页同share相系社交平台)
-泰式青木瓜沙律
(下午3点后,消费满$300 +$1可享)
-手打炸虾饼
(下午3点后,消费满$400 +$1可享)
-泰式烧猪颈肉
(下午3点后,消费满$500 +$1可享)
消费满400蚊可以喺胡忠大厦或者合和中心免费泊车3小时💙
(大家记住记住呀!🙌🏻🚫优惠不可与其他优惠/折扣及现金券同时使用,如有任何争议,泰鑫将保留最终决定权)
📍 泰鑫 (湾仔)
📍湾仔皇后大道东222号GARDENEast serviced apartments地下2号舖
#泰鑫 #thaifood #hkfood #wanchaifood #wanchai#thairestaurant #foodie #高质 #湾仔 #湾仔美食 #香港美食 #泰国菜