同事睇YouTube Channel介绍呢间小店!主打超薄皮饺子!约埋一齐试吓!一入去装修简洁!座位唔多!好有家嘅感觉!我哋一行四人叫咗二人餐(每人8粒份量啱啱好薄皮饺子!粒粒胀卜卜配米线!一饮啖汤好意外!好似妈咪煲嘅汤一样)好欣赏佢嘅薄皮里面啲肉汁个味啱啱好!食落的确冇味精!粟米饺好甜、上海大白菜好好味、樱花虾韭菜好特别!推介俾大家佢嘅泰式香叶肉碎饺超正!好多层次感..好似泰式生菜包咁!一个油菜、8件小食拼盘莲藕煎肉饼!冷泡花茶!正😄另一个同事叫左三文鱼沙律..$55好抵平时外面一般沙律要成$80(好靓好满足有流心蛋、车厘茄..)一食落去好新鲜配黑醋汁好开胃!啱晒我呢啲减肥人士!色香味俱全!再之后再叫咗个莲藕煎肉饼小食!手打好弹牙!再叫咗个手撕鸡冷面…$55(用咗日式胡麻酱好开胃!啲鸡好滑咸咸地好开胃)再叫咗个云吞面餐$59有云吞面、油菜、罗汉果饮品跟住买咗几个外卖俾我屋企人食!佢系我食过三甲好食嘅饺子!好难得揾到间薄皮有肉汁嘅饺子!一般响出边食𠮶啲都好厚皮!厚皮浪费晒我啲quota😫薄皮食得出好用心制作!同个YouTube频道生活泰导@刘老太饺子店介绍一样!难得有间小店咁用心制作仲

再之后再叫咗个莲藕煎肉饼小食!手打好弹牙!

再叫咗个云吞面餐$59有云吞面、油菜、罗汉果饮品

食得出好用心制作!

仲有佢个罗汉果都系好好饮好出色
不得不提大家一定要食佢个菜脯!好多舖头都系配给!听闻都系自家制独家自己炒!好辣好过瘾⋯⋯如果唔食辣就走宝

今次买咗外卖你屋企人试!个个都赞好好食!一食就知啲猪肉系新鲜猪肉!下次打边炉一定要再帮衬买啲生饺

如果佢开喺我屋企楼下就好啦…可惜我楼下得𠮶间X记(大陆冰鲜制造...唉)想食唯有返工食多啲⋯⋯
2024-09-11
  • 泰式香叶肉碎饺、烟三文鱼沙律
  • 樱花虾韭菜饺