2017-02-01 1200 浏览
临近岁晚,自己条team 事事不顺,所以系大家重齐人一于食餐好既当消消气,所以一行五人放左工即飞落九龙城打边边,消消气,而今次我同事订左这间厚福馆试下:首先叫左个汤底先:药膳花雕醉鸡锅 底:个锅底药味酒味都唔太浓,反而个鸡味比较突出,系咁饮都ok醉鸡半只:只鸡一点都唔肥,按照店员教路滚完鸡件重啖淡肉,肉质好滑,重有几香花雕味午餐肉:我们打边边最爱叫,而佢地既午餐肉都几有heart,煎到外面脆卜卜,而且似系猪仔头午餐肉,焯完重好香午餐肉味👍🏻招牌手打芝士牛丸:弹牙牛丸表层包住烟靭既芝士,正呀之后当然系是日主角-顶级本地牛:牛油十分香浓,而且焯完后入口即溶,果然系顶级牛再来鱼皮饺,云吞,水饺同蚝仔牛肉饺,所有饺类都十分足料,其中蚝仔牛肉饺十分惊喜,先食到弹牙牛肉然后食到内里juicy 浓味的蚝仔,两种味道系口中转换,时牛时蚝,味道同口感都是绝配之后重有墨鱼滑同白鳝片,都好新鲜同弹牙

首先叫左个汤底先:

药膳花雕醉鸡锅
醉鸡
午餐肉
招牌手打芝士牛丸:弹牙牛丸表层包住烟靭既芝士,正呀
招牌手打芝士牛丸
顶级本地牛
之后重有墨鱼滑同白鳝片,都好新鲜同弹牙
墨鱼滑
白鳝片