2019-02-08
同样系葵涌广场,用同一款饮品对比喜茶嘅饮品 究竟边一间芝士系列嘅芝芝莓莓最好饮呢?小确茶响葵涌广场算系新店,平日人流唔算多,一般都唔驶排队等。其实之前都有留意到佢,但一直冇帮衬嘅最大原因系颜色!佢哋大部份嘅茶啲颜色都好艳丽,讲真我就麻麻地喇!今次同样点咗草莓芝芝比较吓!同喜茶唔同嘅系,佢系果汁/水果茶底唔系沙冰。入口少甜而且非常解渴,唔会好似沙冰咁,大力啜几啖立即上脑头疼!话就话果汁底,其实系水果加糖水打出嚟嘅,草莓味唔太浓但胜在啖啖都有果肉,而且仲有好多添芝士奶盖同喜茶一样系咸甜口味,芝士味香浓。将芝士奶盖同草莓果茶混合后,口感顺滑丰富,而且粒粒果肉,系一杯清爽口味嘅饮品服务方面,员工姐姐亲切有礼,等饮品嘅同时会同客人闲聊几句,芝士奶盖浓啲淡啲都会问,系少数在葵涌广场有服务嘅奶茶店!(赞)